fbpx

Un adeziv de calitate – prietenul de nadejde al lemnului si succesul lucrarii tale

Lemnul este cel mai utilizat material de fabricatie din industria mobilei si ramane in trendurile desing-ului de interioare datorita versatilitatii sale si potentialului estetic deosebit. Astfel, trebuie sa constientizam importanta unui adeziv pentru lemn de cea mai buna calitate.

Utilizat pe scara larga in amenajarea locuintelor, acest material poate fi folosit cu atat de mare succes in toate lucrarile de renovare, decorare sau bricolaj datorita unui mic detaliu tehnic fara de care frumoasele noastre obiecte de lemn nu ar putea fi niciodata functionale: adezivii.

Exista cateva elemente esentiale ale locuintei tale pentru care lemnul nu pare sa se demodeze vreodata. Astfel, parchetul, podelele, usile, ferestrele, stalpii de sustinere, grinzile, paravanele si cadrele detin un farmec aparte atunci cand sunt fabricate din lemn. Acesta da o nota de intimitate, de rustic si de eleganta nemuritoare. Insa „viata” structurilor din lemn nu ar fi durabila fara imbinarea componentelor prin intermediul acestor produse chimice tot mai des utilizate – adezivi pentru lemn.

Tipuri de adezivi pentru lemn si caracteristicile lor

Cel mai des utilizat adeziv pentru lemn este cel pe baza de compusi chimici numiti poliacetati de vinil, desemnati printr-un singur cuvant, celebrul „aracet”. Adezivii sunt de mai multe tipuri, in functie de obiectele sau lucrarile din lemn la care sunt folositi. In bricolaj si lucrari mici de montaj se vor folosi, evident, alte tipuri decat cele folosite, de pilda, pentru imbinarile panourilor masive din industria lemnului.

Cand poliacetatii de vinil se gasesc sub o forma de dispersie apoasa, avem ceea ce numim adezivii PVA, format prin polimerizarea moleculelor care plutesc in apa fara sa se dizolve. Acesta este, de fapt, aracetul sau adezivul pentru lemn, iar caracteristicile lor ii fac ideali pentru lipirea atat a lemnului clasic cat si a derivatelor sale – MDF, placaj, pal: sunt inodori, incolori, flexibili, au ph neutru si, foarte important, nu sunt toxici. In plus, se pot folosi pentru incleierea obiectelor de exterior, in functie de anumiti coeficienti (rezistenta la umiditate, fluctuatii de temparatura).

Klebrom, locul unde gasesti tot ce ai nevoie in materie de adezivi

In functie de obiectul de lemn si functionalitatea lui, la Klebrom vei gasi o gama variate de adezivi pentru lemn, in functie de ceea ce vrei sa lipesti, cat si de cum si unde vei folosi ceea ce lipesti. Gama de adezivi Kleiberit, dupa cum lasa de inteles numele, cuprinde produse fabricate in Germania, ceea ce stim ca reprezinta o garantie a calitatii lor superioare. In catalogul de adezivi pentru lemn Klebrom vei gasi adezivii de furniruire impartiti in doua categorii: mai intai, adezivii PVAC corespunzatori claselor de incleiere D3 sau D4 si cu intrebuintare universala sau pentru imbinarile de colt ale ferestrelor si usilor; acestia vin in trei variante (Kleberit 300, 303 si 314), in functie de tipul de lemn sau de industrie, rezistenta la inghet si tipul de preparare al amestecului. Toate detaliile pot fi gasite la descrierea produselor care pot fi comandate direct de pe pagina lor: www.klebrom.ro

In a doua categorie de adezivi furniruire vei gasi adezivii poliuretanici monocomponenti, un tip de adezivi care nu contin apa si care, printr-un proces de gelifiere chimica pe baza umiditatii din exterior, realizeaza un tip de imbinare durabil, ideal pentru lucrarile din lemn de exterior, prin rezistenta indelungata in conditii de umiditate si temperatura. Pe langa acestia, vei mai gasi pe pagina celor de la Klebrom si alte tipuri de adezivi, special creati pentru imbinarea canturilor, montajul parchetului sau infolierea profilelor MDF, toate avand in comun calitatea lor exceptionala: www.klebrom.ro.