fbpx

Ultimele trend uri in materie de home design

Una dintre cele mai semnificative schimbari in ceea ce putem numi tendinte noi in design-ul casei si in constructia ei, este ca locuintele sunt de fapt tot mai mici, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala a Constructorilor – Pagina principala (NaHB). Marimea medie a unei case noi, pentru o singura familie, este de asteptat sa fie mai mica cu 10% din suprafata medie a caselor care se construiau in 2010.

Unul dintre motivele care au dus la aceasta scadere, este declinul recent in economie, care a facut o multime de consumatori mai constienti de finantele lor. Un altul, este accentul pus de consumatori pe scaderea costurilor de incalzire si racire, si o imbatranire demografica care arata ca nu are nevoie de foarte mult spatiu.

Camera de zi – Ce camera de zi?

Camerele de zi continua sa fie inlocuite cu camere mari care combina bucatariile si camerele de familie. Multi dintre respondentii la ancheta NaHB se asteapta ca aceste camere de zi sa dispara cu totul, dar nu este singura camera care poate sa dispara din noul val de locuinte. Antreurile, baile de servici si camerele de luat masa – formale, sa dispara incet incet din planurile pentru noua locuinta.

Tot mai verde…..

In aceeasi masura descoperim o tendinta a oamenilor spre a se indrepta spre un stil de viata care sa utilizeze cat mai putin din resursele naturii. Ferestrele eficiente din punct de vedere energetic, si asa numitele toalete “dual-flush” care iti permit sa utilizezi si volume mai scazute de apa din bazinul toaletei, atunci cand tragi apa, sunt doar cateva din masurile la care apeleaza tot mai multi oameni, pentru economia energiei si a apei.

Bucatarii calde si confortabile Aceste bucatarii elegante, ultra-moderne, nu mai sunt la fel de populare cum au fost odata. Multi proprietari au realizat ca acest lucru nu mai este un aspect universal indragit si acceptat si decizia de a merge pe acest traseu poate afecta capacitatea de a revinde casa in viitor.

„Curat si simplu” este in continuare la moda. Modelele care fuzioneaza detalii atat moderne cat si traditionale, va continua sa fie in trend , deoarece acestea tind sa aiba recurs larg. Ideea este de a transpune un sentiment cald si primitor pe aspectul rece de dulapuri de bucatarie contemporane. De aceea, e important aici sa alegeti accesoriile potrivite care sa personalizeze si sa confere stil bucatariei si mobilierului acesteia.

Si pentru ca orice vis are nevoie de proiectul potrivit, atunci cand va hotarati sa demarati constructia unei case noi, alegeti cu grija firma de constructii cu care veti colabora, pentru a beneficia de un proiect casa complet, executat intocmai conditiilor mentionate in proiect, respectand cantitatea si calitatea materialelor folosite pentru constructia casei.

Sursa: https://firmaproiectare.wordpress.com/