fbpx

Uleiuri de masaj – pe care să-l alegi?

Pe piață pot fi cumpărate diferite tipuri de uleiuri de masaj. In fiecare magazin de cosmetice vei gasi o gama variata de uleiuri, din care cu siguranta vei putea sa-ti alegi produsul preferat. De ce este atât de important să cunoaștem diferențele dintre toate aceste uleiuri de masaj? Unele dintre ele pot lăsa o peliculă grasă după masaj, care este greu de îndepărtat. Altele sunt mai ușoare, iar pielea le absoarbe mult mai repede.

În unele cazuri, s-ar putea să-ți provoace o iritație a pielii sau o reacție alergică datorita ingredientelor din care sunt făcute. Care ulei de masaj este cele mai bun pentru pielea dumneavoastră?

Ulei de lamaie

Uleiul de lamaie este cel mai popular si cel mai des folosit. Se obține numai din lămâi coapte, nu verzi. Este un ulei ușor care poate fi ușor întins usor piele. Uleiul este absorbit treptat în piele, ceea ce înseamnă că nu veți avea nevoie de o cantitate mare pentru masaj. Spre deosebire de alte uleiuri, este accesibil și foarte rar provoacă iritații ale pielii.

Ulei de caise

Are o structură și o culoare foarte asemănătoare cu uleiul obținut din lămâi. Prețul său este puțin mai mare, dar este bogat în vitamina E și are un termen de valabilitate mai lung în comparație cu alte produse. Se absoarbe în piele foarte repede, așa că este posibil să aveți nevoie de mai mult atunci când îl aplicați. Totusi, daca il folosesti pentru un masaj rapid, este un produs ideal. Datorită proprietăților sale speciale, este adesea folosit în aromoterapie.

Ulei de jojoba

Mai precis, este un ulei obținut din semințele plantei de jojoba. Este un ulei potrivit pentru cei care suferă de acnee deoarece conține substanțe antibacteriene și are proprietăți similare grăsimii naturale a pielii umane. Jojoba are o viață lungă, dar este recomandat să nu folosiți prea des acest ulei, deoarece pielea se obișnuiește cu textura sa și atunci uleiul nu mai are efectul dorit. Jojoba irită pielea foarte rar. Uleiul se absoarbe rapid, așa că în majoritatea cazurilor va trebui să folosiți puțin mai mult ulei pentru masaj.

Ulei de lavanda

ulei masaj

Uleiul esențial de lavandă relaxează tensiunea musculară și va ajuta sa aveti un somn odihnitor. Este potrivit pentru probleme musculare și reumatice, epuizare nervoasă, iritație și depresie. Efectele acestui ulei de masaj calmează durerile de cap, migrenele și insomnia. Uleiul de lavandă elimină oboseala mentală și fizică!

Nu recomandam folosirea acestuia in timpul sarcinii deoarece lavanda scade tensiunea arteriala.

Beneficiile uleiului asurpa corpului:

 • efect calmant;
 • potrivit pentru probleme reumatice și musculare;
 • utilizat pentru tensiune nervoasă, iritație sau depresie;
 • ameliorează durerile de cap;
 • ajută la insomnie;
 • scade tensiunea arteriala;

Ulei de masaj cu extracte de ceai verde

Uleiul de masaj cu extracte de ceai verde este indicat in aromoterapie sau este destinat masajului sportiv, de relaxare .  Ceaiul verde conține o cantitate mare de vitamina C și vitamine B, antioxidanți, minerale și oligoelemente.

Ingredientele din ceaiul verde au un efect benefic asupra pielii, contribuie la întinerirea pielii și ajuta la prevenirea deteriorarii acesteia de către lumina soarelui.

Uleiul de masaj cu extract de ceai verde are un efect calmant si relaxant asupra intregului corp, calmeaza oboseala musculara. Curăță și regenerează pielea, elimină substanțele nocive. De asemenea, îmbunătățește mobilitatea zonelor dureroase si are un efect benefic in caz de probleme articulare sau reumatice.

Avantajele uleiului de masaj cu ceai verde:

 • conținut mare de antioxidanți, vitamine, oligoelemente și minerale;
 • efecte benefice asupra epidermei
 • efecte de întinerire și fermitate asupra pielii
 • ajuta la prevenirea efectelor nocive ale radiațiilor UV
 • efecte calmante și relaxante
 • efecte de regenerare și curățare;
 • potrivit pentru boli de piele
 • ajută la reducerea durerilor articulare și îmbunătățește mobilitatea articulațiilor

Dupa cum poti observa, există o gamă variata de uleiuri de masaj https://sam-distribution.ro/ulei-de-masaj/ așa că nu te limita la doar unul dintre ele, ci încearcă cât mai multe pentru a-l găsi pe cel care ti se potrivește cel mai bine.