fbpx

Uleiul atenueaza zgomotul produs de motor?

Tractari masini Bucuresti

Nimanui nu-i place un motor zgomotos, iar daca aveti unul, probabil sunteti in cautarea unui remediu. Intr-adevar, exista multe cauze potentiale pentru zgomotul motorului, insa un lucru pe care l-ati putea verifica este uleiul de motor. Pot aditivii de motor sau uleiul sa transforme un motor zgomotos intr-unul silentios? Raspunsul este relativ!

Depinde care este cauza reala care produce zgomot. Daca va ganditi ca uleiul ar putea linisti un motor zgomotos, ganditi-va care este functia corecta a uleiului de motor. Acesta functioneaza pentru a lubrifia piesele in miscare si pentru a le proteja de uzura cauzata de contacul metal-metal. Uleiul de motor protejeaza, de asemenea, suprafetele lubrifiate prin curatarea depunerilor daunatoare si indepartarea acestora de pe suprafete. Tot uleiul neutralizeaza acizii corozivi care se formeaza prin caldura si presiunea din motor. In cele din urma, uleiul de motor serveste o functie importanta de a dispera si transfera caldura departe de motor.

Daca uleiul poate diminua zgomotul motorului, depinde de cauzele zgomotului si legatura acestora cu functiile pe care le are uleiul. Cea mai evidenta posibilitate ar fi aceea de contact metal-metal. Cu toate acestea, daca zgomotul este legat de acest lucru, cel mai probabil aveti un nivel scazut de ulei, astfel incat nu poate lubrifia eficient si corespunzator piesele componente.

Cea mai simpla solutie este aceea de a schimba uleiul sau de a adauga ulei suplimentar pentru a restabili volumul uleiului la un nivel corespunzator. De asemenea, daca nivelul de ulei scade foarte repede, s-ar putea sa existe o alta problema legata de scurgerea acestuia. Adaugarea de ulei suplimentar va face ca zgomotul sa dispara, insa numai repararea cauzei de baza va rezolva cu adevarat problema.

Tractari auto non-stop | AloTractari.ro

Cu siguranta ca aproape toti soferii au experimentat macar o data in viata probleme de acest fel. Fie ca situatiile deranjante apar in trafic sau reusiti sa ajungeti pana acasa, este bine sa aveti la indemana contactul unei firme de tractari auto. In acest sens, de mare folos v-ar putea fi compania Alo Tractari care ofera servicii de tractari auto non-stop de fiecare data cand aveti nevoie. Accesand https://alotractari.ro/ puteti afla detaliile care va intereseaza!