Uimitoarea evolutie a instrumentelor pentru cusut, de la cusaturile de mana la performantele masini triploc

26 martie 2018
Autor:
Fortin

Instrumentele utilizate in industria textila au evoluat semnificativ, de la foarfece, ac si ata, la masini triploc de cusut prin care obtii o cusatura profesionala, intocmai ca cea din fabrica.

Natex.ro.com este compania care comercializeaza cele mai bune si performante masini triploc, oferindu-ti consultanta in achizitia masinilor de cusut conrespunzatoare nevoilor afacerii tale.

Acum 4000 de ani, forme asemanatoare foarfecelor de astazi erau utilizate in Mesopotamia. Ulterior, cu 500 de ani mai tarziu, acestea au inceput sa fie folosite si de catre egipteni.

Foarfecele rotative sunt o inventie mai recenta, aparand pentru prima data in Imperiul Roman, intre secolul 1 si 2, sau mai bine zis acum aproape 2000 de ani. In prezent, foarfecele vin intr-o varietate de forme, fiecare cu utilizarea ei specifica, insa la baza au acelasi mecanism si scop: acela de a separa doua bucati de metal sau material.

Foarfecele reprezinta instrumente esentiale in industria confectiilor, mai ales in cea a cusaturilor.

Iar daca forfecele reprezinta un instrument destul de vechi utilizat in industria confectiilor, cusutul de mana e un mestesug si mai vechi. Cu o vechime de peste 20 000 de ani, arta cusutului a evoluat uimitor. Primele ace de cusut era facute din coarne de animale, iar primele fire de ata din tendoanele animalelor.

Abia in secolul al 14-lea au fost inventate acele din fier.

Aparitia primei masini de cusut

Prima masina de cusut a fost patentata in Marea Britanie, in 1755, de catre inventatorul, de origine germana, Charles Weisenthal. Desi acesta a inregistrat inventia pentru acul de cusut utilizat la masina, patentul nu descrie intreaga inventie, una mult mai complexa.

Masina de cusut si inventatorii ei numerosi

Intr-o evolutie permanenta, inventia sau mai bine zis diferitele forme ale masinii de cusut aparute ulterior, sunt atribuite mai multor inventatori.

Printre acestia, Balthasar Krems a inventat in 1810 masina automata care coase, dar nu a patentat niciodata inventia deoarece aceasta nu functiona cum trebuie. Iar incercarile inventatorilor de a crea un aparat care sa coase automat si chiar sa functioneze fara probleme au esuat ani la rand.

Abia in 1834, Walter Hunt a reusit sa construiasca prima masina de cusut perfect functionala. Interesant este ca acesta a evitat sa patenteze inventia deoarece considera ca aceasta va duce la cresterea ratei somerilor, de vreme ce aparatul facea toata treba in locul oamenilor.

Au urmat alti inventatori, care au prezentat variante mai mult sau mai putin imbunatatite, dar Hunt este cel care a reusit primul sa creeze un prototip care sa si functioneze.

Masinile de cusut din prezent, o evolutie uimitoare

Poate ca cele mai avansate masini de cusut sunt masinile triploc, care, dincolo de coaserea materialelor, permit finalizarea confectiilor prin sigilarea marginilor de material, prevenind in acest mod destramarea lor tesaturilor.

Procesul este unul rapid, eficient si de lunga durata pentru materialul cusut, care se deterioreaza mai greu.

Natex comercializeaza masini de cusut industriale la preturi excelente si va ofera consultanta in alegerea celui mai bun produs pentru succesul afacerii sau pasiunii dumneavoastra.

Pentru mai multe informatii, accesati website-ul nostru NaTex.com.ro sau vizitati showroom-ul nostru din Bucuresti, unde specialistii nostri va stau la dispozitie cu detalii despre ultimele tehnologii si tendinte din domeniu.

Date de contact:

Telefon: 021 326 21 60

Email: [email protected]

Showroom: Soseaua Bucuresti - Urziceni, nr. 17, Natura Center (China Town), hala 2, magazin 11, Afumati Ilfov.

Sediu: Blvd. Mircea Voda nr. 52, Bucuresti, sector 3

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram