Turcia Side – vacanta plina de romantism dar si de istorie

oferte 2018 turcia side

La aproximativ 60 de mile est de Antalya se afla Side, un alt port important din antichitate. Side a devenit o destinatie de vacanta populara, de la sine, dar oricum merita si o excursie de o zi in Antalya. Satul ofera strazi pitoresti, inguste si gradini frumoase, in timp ce plajele lungi si albe te invita sa inoti. Impunerea monumentelor din antichitate, cum ar fi baia romana si coloanele templului Apollo de la mare, completeaza imaginea unei combinatii perfecte de vacanta moderna cu comorile istoriei. Daca inca nu ti-ai ales urmatoarea vacanta poti sa iti cauti acum oferte pentru Turcia 2018 Side, poate fi o vacanta perfecta pentru familie dar si cu prieteni.

Ce poti face in Turcia Side

Templul lui Apollo

O vizita la ruinele templului Apollo este o experienta fascinanta pentru iubitorii de romantism dar si de istorie. Se crede a fi locul unde Anthony a intalnit-o pe Cleopatra; el a prezentat Templul Apollo ca un semn al dragostei si al devotamentului fata de ea.

Chiar si fara unghiul romantic, Templul lui Apollo este o lucrare magnifica de arhitectura care dateaza din secolul al II-lea. Ceea ce a facut-o diferita de celelalte temple ale acelei epoci, este anticamera sa, care avea o pereche de coloane corintice masive. A fost construita in onoarea lui Apollo, zeul luminii si al muzicii.

Muzeul Side

Muzeul Arheologic din Side este un loc extrem de interesant din doua motive. Mai intai de toate – acest muzeu prezinta o vasta colectie de artefacte descoperite in timpul sapaturilor ruinelor laterale la mijlocul secolului al XX-lea. In al doilea rand, aceasta expozitie bogata este expusa in cladirea vechilor bai termale din epoca romana.

Amfiteatrul

Viziteaza Afiteatrul grecesc si cu siguranta te vei simti ca si cum vei fi transportat inapoi la cultura antichitatii, unul dintre cele mai bine conservate repere ale sistemului Ruinele laterale. A fost construit initial cu o capacitate de asezare de 15.000-20.000 locuri – facandu-l unul dintre cele mai mari de acest gen din regiunea Antica Pamphylia. Desi unele zone s-au prabusit, constructia ofera o perspectiva vie. După ce explorezi cladirea istorica, acordati timp pentru a aprecia punctul de vedere al complexului ruinelor, in timp ce se afla in mijlocul peisajului rural si al marii.

Bineinteles pe langa diferite muzee si locuri istorice de vizitat, poti sta la plaja si poti frecventa diferite localuri si cafenele interesante.