Trofeul “Bucatarul de Aur al Bucurestiului” a revenit echipei de la Grand Hotel Continental

21 decembrie 2012

Echipa Grand Hotel Continental care s-a calificat pe locul 1 din faza initiala de semifinale, alaturi de colegii de la Buffalo Steak House, Casa Mediterana si Casa Doina, au preparat cu multa maiestrie, intr-o maniera moderna, bucate alese, inspirate din bucataria romaneasca.

Initiatorul proiectului, bucatarul francez David Contant, doreste prin acest proiect sa scoata in evidenta bogatia de ingrediente de pe teritoriul Romaniei si modul in care arta culinara le poate folosi la cel mai inalt grad de rafinament.

Juriul a fost format din profesionisti desavarsiti ai gastronomiei: Wynand Vogel, Henrik Sebok, Cornelia Ghisoi, David Contant, Maria Popa si Ion Toma, bucatar consultant Unilever Food Solutions.

Dupa cinci ore de munca, echipa de jurati a desemnat Castigatorul marelui trofeu “Bucatarul de Aur al Bucurestiului”: Lazar Cristian, impreuna cu ajutorul sau Iulian Chivu de la Grand Hotel Continental.

Acest premiu incununeaza munca echipei Grand Hotel Continental, la sfarsitul unui an, in care bucatarii nostri au castigat premiu dupa premiu.

Numai cu 1 zi inainte, pe data de 17 decembrie, Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti, in cadrul unui eveniment care a reunit nume importante din sectorul restauratiei bucurestene dar si presa de specialitate.

George Butunoiu, unul din fondatorii site-ului Restograf, a precizat in debutul evenimentului ca evaluarea si nominalizarea celor mai bune restaurante din Bucuresti a fost facuta exclusiv pe temeiul calitatii si gustului mancarii, fara a tine seama de ambianta, amenajare si decoruri, servicii, preturi sau alte criterii.

Grand Hotel Continental s-a numarat si de aceasta data printre castigatori, titlul de “Cea mai buna bucatarie Balcanica din Bucuresti” in 2012 fiind acordat restaurantului Balkan Bistro.

Felicitari echipei de bucatari premiate care va invita intr-o calatorie incantatoare a gusturilor in ambele restaurante: Concerto si Balkan Bistro.

Restaurantul ce a luat numele de Concerto odata cu redeschiderea hotelului dupa o perioada de 4 ani de restaurare, este un restaurant gastronomic bazat pe un concept modern – “nouvelle cuisine”. Meniul este de influenta europeana, cu puternice accente frantuzesti.

Din meniu recomandam: File de peste Calugar (sau Monkfish), invelit in sunca Andalucia Serrano si garnisit cu risotto Nero di Sepia, Pieptul de rata “Albufera” in crusta, servit pe pat de mar si acompaniat de un sos Bordelaise, foarte apreciat de catre clientii nostri.

Lista de vinuri este complexa, incluzand selectii atat din toate regiunile tarii noastre, cat si din Franta, Italia, Spania, Africa de Sud, America de Nord si America de Sud. O echipa profesionista va va consilia cu privire la felurile de mancare si tipurile de vin, insotindu-va pe parcursul intregii seri.

Balkan Bistro este gazduit de o parte din vechiul subsol ocupat candva de anexe si depozite care au fost restaurate, ocazie cu care i s-au redat renumitele bolti de caramida.

Meniul contine preparate din bucataria traditionala balcanica permitandu-va sa simtiti influenta gastronomica a tarilor care fac parte din aceasta regiune geografica: Albania, Bulgaria, Grecia, Romania, Turcia, Serbia. Fiecare preparat are o poveste speciala, oferind oricarui gurmand un indiciu despre ce urmeaza.

Imam bayildi – este un preparat vegetarian, cu specific turcesc, constand in vinete umplute cu ceapa, usturoi si rosii inabusite in ulei de masline. Acest preparat se serveste rece. Este cunoscut si in Bulgaria, Albania si Grecia cu numele sau turcesc. In zona Arabiei este cunoscut sub denumirea de “Imam bayouldi”.
Se spune... ca numele provine de la un imam (preot) turc, care a lesinat de placere la aroma preparatului pregatit de sotia sa.

O alta poveste spune ca un imam s-a insurat cu fiica unui negustor de ulei de masline. Zestrea fetei a constat in 12 sticle din cele mai fine uleiuri de masline, cu care prepara in fiecare seara vinete cu rosii si ceapa. In cea de a 13-a zi, fata nu a mai servit preparatul la masa iar imam-ul cand a aflat ca nu mai au ulei de masline, a lesinat.

Pasticada – reprezinta un preparat din carne de vita gatit intr-un sos special, foarte popular de Craciun in Croatia. Denumirea originala este Dalmatinska pasticada datorita originii preparatului, Dalmatia. Este un preparat meticulos care necesita marinarea carnii de vita cel putin 24 de ore. Savoarea preparatului este oferita de sosul preparat din legume coapte si pasate, vin si mustar. La BalKan Bistro preparatul este adaptat tendintelor actuale, muschiul de vita fiind pregatit la gratar si nu la cuptor, asa cum prevede vechea reteta.
Yiaourti me meli (iaurt grecesc cu miere)- este unul dintre cele mai simple si mai divine deserturi pe care le puteti savura. Acest desert este mentionat de Homer ca “hrana pentru zei”.
Fie ca doriti un meniu rafinat intr-un restaurant luxos, sau un meniu traditional cu gusturi balcanice, bucatarii de la Grand Hotel Continental va vor incanta de fiecare data cu talentul si maiestria lor!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram