fbpx

TRIPSTA: Romanii isi platesc calatoriile cu cardul folosesc tot mai mult mobilele pentru cautari si rezervari

Cardurile – metoda preferata de plata pentru calatorii romani si straini, pachetele cu taxa pentru asistenta clienti – cele mai populare
Per total, atunci cand e vorba de rezervarea de calatorii, cardurile reprezinta cea mai utilizata metoda de plata atat pe plan international, cat si in Romania (99%). Pe plan international, alte metode de plata utilizate sunt depozitele bancare, instant banking si PayPal. In afara de carduri, rusii mai folosesc terminalele de plata si depozitele bancare, ultimele fiind preferate si de romani si polonezi; polonezii mai adauga la metodele de plata preferate si instant banking-ul.
In ceea ce-I priveste strict pe calatorii romani, acestia folosesc in principal cardul atunci cand platesc pentru calatorii de pe desktop (98%), mobil (99%) sau iOS (93%), in timp ce un numar limitat de calatori romani folosesc si depozitul bancar ca metoda de plata (desktop – 2%, mobil – 1% si iOS – 3%).
Cand vine vorba de pachetele de servicii rezervate, preferate pe plan global sunt pachetele cu taxa pentru asistenta clienti (69%) si pachetele standard de servicii (30%), in timp ce un numar limitat de calatori (1%) opteaza pentru pachete de servicii premium.
Pachetele cu taxa pentru servicii clienti sunt extrem de populare in randul rusilor (94%) si polonezilor (95%) si alegerea preferata a romanilor (99%), in timp ce acelea care includ servicii standard par sa atraga un interes mai mare in Rusia si Polonia (6% in fiecare tara) decat in Romania (1%).
Washington si Ljubljana – cele mai costisitoare rezervari facute de calatorii romani, Bodrum – Istanbul si Londra – Dublin – cele mai ieftine
Potrivit datelor Tripsta, cea mai scumpa rezervare de pe mobil facuta de un calator roman a fost pe ruta Bucuresti – Washington si costat 871€, in timp ce biletul cel mai scum achizitionat via iOS a fost pentru un zbor Iasi – Ljubljana, la pretul de 529€. Pe de alta parte, conform acelorasi date, cea mai scumpa calatorie achizitionata de pe desktop a fost de la Bucuresti la Kinshasa (Congo), la pretul de 4.123€.
Cele mai ieftine calatorii rezervate de romani au costat intre 18 – 33€. De pe mobil, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta Bodrum – Istanbul (Turcia) pentru 33€, in timp ce un zbor Londra (UK) – Dublin (Irlanda) a fost cel mai ieftin achizitionat de pe iOS, pentru 18€. In acelasi timp, atunci cand vine vorba de zboruri rezervate de pe computere stationare, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta Bucuresti – Milano si a costat 19€.
Pe plan international, un zbor de la Calima (Chile) la Frankfurt (Germany) a costat 8.948€ si a fost rezervat de pe mobil, in timp ce o calatorie de la Londra la Mabuto (Mozambique) a costat 2.125€ si a fost cea mai scumpa rezervata de pe iOS. De pe computere stationare, cea mai scumpa calatorie a fost de la Lima (Peru) la Hong Kong, la pretul de 11.543€. Pe de alta parte, cele mai ieftine zboruri achizitionate global au fost pe ruta Warsaw – Gdansk (8€, via desktop), Oslo (Norvegia) – Gdansk (Polonia) – achizitionata de pe mobil la pretul de 14€ si Atena – Mykonos (Grecia), zbor cumparat de pe iOS pentru 16€ .
Despre Tripsta
In 2005, doi antreprenori talentati au lansat in Atena, Grecia, unul dintre puncta cele mai fierbinti ale turismului international, un start-up numit initial Travelplanet24. In prezent, agentia de turism online Tripsta este unul dintre cei mai mari si mai recunoscuti lideri ai industriei de profil. Brandurile noastre – Tripsta, airtickets si Travelplanet24 – sunt preferate de peste un milion de turisti loiali din 45 de piete internationale pe care compania opereaza in prezent.
Cu birouri in Atena, Bucuresti si Istanbul, echipa noastra de 280 de genii turistice pasionate se asigura ca ajungeti la destinatie la cel mai mici preturi garantate si cu sprijin dedicat. Motoarele noastre pentru rezervari proceseaza peste doua milioane de cereri de calatorie pe minut pentru a se asigura ca turistii primesc seturi complete de optiuni si preturi pentru calatorii cu avionul, trenul, feribotul sau autoturismul. Suntem capabili sa facem asta pentru ca strangem peste 100GB (echivalentul a peste 50,000 de melodii) in date privind rezervarile in fiecare zi si le utilizam pentru a va face experienta de cautare mai usoara si intuitive, indiferent de dispozitivul pe care il folositi. La aceasta se adauga serviciul multi-lingv de talie mondiala dedicate pasagerilor si stim deja ca veti face din urmatoarea experienta de booking o experienta extraordinara.
_______________________________
[1] Datele Tripsta se refera la calatorii rezervate in perioada 1 ianuarie – 25 iulie 2015 pentru calatorii programate in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015
[2] Informatiile internationale / globale se refera la calatorii rezervate in reteaua internationala a Tripsta in perioada 1 ianuarie – 25 iulie 2015 pentru calatorii programate in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015