Trei premii pentru clubul BUDO GYM la Campionatul European de Karate Kyokushin din Spania

11 mai 2014

Si anul acesta, clubul Budo Gym Bucuresti a revenit in tara cu trei premii castigate la Campionatul European de Karate Kyokushin. Dupa ce anul trecut, clubul s-a putut mandri cu o medalie de aur obtinuta la editia din 2013 a Campionatului European de Karate Kyokushin din Germania, si in primavara aceasta se poate vorbi de o noua performanta obtinuta de sportivii clubului.

“Relu Marinescu a fost la un pas de medalia de aur, insa, din nefericire, in semifinale s-a accidentat destul de serios si nu a mai putut continua lupta. Suntem convinsi ca daca ar fi ramas in competitie, medalia de aur ar fi fost a lui! Chiar si cele doua locuri 5 puteau fi, de asemenea, usor transformate in medalii, daca adversarii nostri nu ar fi fost ai echipei gazda. Sportivii nostri s-au descurcat excelent, dar au pierdut la puncte, la un scor foarte strans (3-2), in situatia in care trei dintre cei cinci arbitri au fost spanioli.”, a declarat Sensei Gruia Docan, Presedintele BUDO GYM CLUB Bucuresti.

Lotul de anul acesta al clubului BUDO GYM a fost alcatuit din patru sportivi, unul din Bucuresti si trei din Giurgiu, iar antrenorii care le-au oferit acestora sansa de a imbogati palmaresul de premii al clubului au fost Sensei Gruia Docan (Bucuresti) si Senpai Mihai Boldei (Giurgiu).

Performanta obtinuta de sportivii BUDO GYM CLUB este cu atat mai importanta cu cat cei patru au trebuit sa concureze cu peste 300 de sportivi din peste 27 de tari atat din Europa, cat si din afara ei, cum a fost cazul Braziliei, Canadei, Australiei, Marocului si statului Chile, tari invitate sa ia parte la eveniment.

Printre cele mai importante personalitati prezente la acest turneu s-a numart Directorul General al All Japan Kyokushin Union (AJKU), Shihan Yasuhiro Shichinohe (7 dan kyokushin), dar si alti presedinti de federatii nationale din tarile participante.

“A fost unul dintre cele mai puternice campionate europene la care am participat si acest lucru s-a datorat, cred eu, si faptului ca pe langa sportivii din AJKU, au fost prezenti sportivi din toate marile organizatii de kyokushin din Europa, cum ar fi Shinkyokushin, IFK etc. Acest lucru a facut ca nivelul acestui campionat sa fie clar peste toate cele desafasurate pana acum.

Organizarea acestui campionat a fost ireprosabila. iar un lucru foarte bine venit si inedit. totodata, pentru astfel de competitii, a fost cresterea numarului de categorii de greutate la seniori de la 4 la 9! Daca pana acum categoriile de greutate erau delimitate din 10 in 10 kg, incepand cu 70 kg, la acest campionat ele au fost delimitate din 5 in 5 kg, incepand cu 60 kg, lucru care a condus la o echilibrare mai buna a categoriilor de greutate si cresterea spectacolului la acest campionat.

Chiar daca regretam ca nu am reusit sa ne intoarcem cu mai multe medalii si. bineinteles. mai valoroase avand in vedere nivelul foarte crescut al acestui campionat, conditiile noastre de pregatire si posibilitatile financiare (toti sportivii si antrenorii au trebuit sa-si suporte singuri cheltuielile de deplasare si inscriere in concurs), suntem foarte multumiti cu rezultatul obtinut de clubul Budo Gym la aceasta competitie.” a mai declarat Sensei Gruia Docan.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram