Trei nominalizari in finala “European IT amp; Software Excellence Awards 2013” pentru INSOFT Development amp; Consulting

INSOFT Development & Consulting a fost nominalizata in randul companiilor finaliste in cadrul competitiei internationale European IT & Software Excellence Awards, editia 2013. Reusita este cu atat mai importanta cu cat competitia din acest an reuneste in finala reprezentanti a 64 de companii, din 15 tari.

Solutiile IT dezvoltate de INSOFT au contribuit la succesul celor doua proiecte nominalizate in cadrul finalei europene:
– Pachete software de accesare electronica a Serviciului Public de Ocupare (SPO) si servicii de mentenanta in cadrul proiectului POSDRU ”ACCES DIRECT IN SPO (ADSPO)”, client: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara;
– Intarirea capacitatilor tehnice operationale pentru raspuns in situatii de urgenta in regiunea transfrontaliera Giurgiu-Ruse (EOCES), client: Consiliul Judetean Giurgiu.

Fiecare dintre cele doua proiecte s-a remarcat prin rezultate importante pentru beneficiarii finali si printr-un impact major la nivel local si regional.

Astfel, pentru Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara, INSOFT a implementat solutia InValue ce a oferit clientului posibilitatea de a imbunatati si extinde gama de servicii si informatii oferite beneficiarilor finali (institutii publice cu atributii in piata fortei de munca, someri si angajatori din mediul public si privat). Cu un numar de peste 21.000 de persoane neangajate la nivel local, obiectivul a fost acela de a creste rata de angajare prin intermediul unor servicii performante, bazate pe tehnologii de ultima generatie.

Obiectivul general al proiectului implementat de INSOFT pentru Consiliul Judetean Giurgiu a fost cresterea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta de tip epidemiologic si epizootic prin crearea unui sistem de management al riscurilor si al situatiilor de urgenta pentru regiunea Giurgiu-Ruse. Sistemul centralizat integreaza aplicatii IT diverse avand drept scop cresterea gradului de eficienta transfrontaliera in vederea obtinerii unei reactii prompte si a unui raspuns coordonat, care sa contribuie la consolidarea capacitatii de previziune si de interventie a autoritatilor publice.

„Desemnarea INSOFT in randul finalistilor competitiei denota faptul ca suntem o companie de IT puternica, profesionista si competitiva la nivel european. Nominalizarea la trei categorii, pentru doua dintre cele mai importante proiecte derulate in anul 2012, vine ca o recunoastere a evolutiei noastre si ne situeaza in topul companiilor europene de succes” a declarat Cristian Aciubotaritei, Director General INSOFT Development & Consulting.

European IT & Software Excellence Awards este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate recunoasterii excelentei companiilor europene, ce furnizeaza solutii si servicii IT&C.

Despre IT Europa

IT Europa este furnizor lider pentru serviciile de Business Intelligence si analiza pietei europene de IT precum si a principalelor canale care o deservesc. Principalele sale activitati se refera la realizarea publicatiilor adresate mediului IT, cum ar fi newsletter-ul IT Europa, realizarea de rapoarte si organizarea conferintelor si evenimentelor europene adresate sectoarelor de IT si telecomunicatii.