Trei motive pentru care sa iti faci un detartraj dentar

clinica dentara din Drumul Taberei

Detartrajul reprezinta o procedura stomatologica deloc invaziva, la care trebuie sa apeleze persoanele care se confrunta cu placa bacteriana ori cu depozite consistente de tartru pe dinti. La finalul interventiei, pacientii au dinti cu suprafete netede, foarte bine lustruite si cat se poate de curate. Cei care sunt inca nehotarati nu trebuie decat sa citeasca randurile urmatoare, iar la final, cu siguranta, vor dori sa-si faca o programare la clinica dentara din Drumul Taberei, despre care pot citi mai multe pe site-ul: https://www.dentago.ro/.

O solutie rapida si eficienta pentru indepartarea tartrului

Oricat de buna ar fi metoda spalarii pe dinti de cel putin doua ori pe zi, nimeni nu poate sa evite depunerea tartrului pe termen lung. Pasta de dinti nu este suficient de puternica pentru a impiedica aceasta depunere, motiv pentru care, din cand in cand, toata lumea trebuie sa apeleze la un specialist. Atunci cand in cavitatea bucala exista un nivel ridicat de tartru, adultii, precum ºi si cei mici sunt predispusi sa dezvolte afectiuni legate de mobilitatea dentara, asa cum este, de exemplu, parodontoza. Specialistii recomanda repetarea procedeului cel putin o data la 6 luni, mai ales daca pacientii sunt fumatori sau daca sunt consumate in mod frecvent bauturi ori alimente care stimuleaza aparitia tartrului.

O sedinta dureaza intre 30 si 60 de minute

Cei care se tem de medicii stomatologi si de interventiile de care se ocupa acestia trebuie sa stie ca un detartraj poate dura intre 30 si 60 de minute, adica o perioada relativ scurta. Uneori specialistii pot decide ca procedura sa fie realizata in mai multe sedinte, insa acest lucru se intampla doar in cazul in care cavitatea bucala este grav afectata de tartru, iar fiecare zona din gura are nevoie de o atentie sporita.

O respiratie frumos mirositoare

Dincolo de faptul ca procedura de detartraj in sector 6, la clinica Dentago, ajuta la imbunatatirea danturii din punct de vedere vizual, aceasta este recomandata pentru ca pacientii sa scape de respiratia urat mirositoare. Multi oameni considera ca respiratia este influenta numai de alimentele pe care le consuma, insa acest lucru nu este adevarat. Detartrajul nu se aplica numai dintilor, ci si limbii care, in general nu este periata acasa si ajunge sa produca un aer greu de respirat in timpul vorbirii.

Detartraj in sector 6 | clinica dentara din Drumul Taberei dentago.ro

detartraj in sector 6

Lista motivelor pentru care atat adultii, cat si cei mici trebuie sa faca vizite regulate la un medic stomatolog in vederea detartrajului nu se opreste aici. Exista mult mai multe beneficii de care pacientii au parte, printre care se numara imbunatatirea functionarii inimii, disparitia petelor de pe dinti si scaderea posibilitatii de dezvoltare a unor afectiuni gingivale.