fbpx

Trebuie să ai mereu grijă de sănătatea ta

O răceală trece întotdeauna în 7 zile cu ceai, băi fierbinți și câteva pastile. O zgârietură trece până când te însori. Dacă ești prea obosit, iei niște vitamine. Toate acestea sunt lucruri pe care le știm și mulți dintre noi le facem. Totuși, din când în când, chiar dacă nu ne place, trebuie să facem o vizită la medic pentru investigații amănunțite. Și în ciuda faptului că toți plătim asigurări medicale, de cele mai multe ori nu suntem primiți de medici sau mergem în spitale și cabinete de stat insalubre. În plus, pentru minime investigații, mai trebuie să lăsăm ceva medicului. La Alfalainaa poți găsi banii necesari pentru astfel de probleme. Dar iată cum să ai grijă de sănătatea ta.

Un lucru pe care îl știm cu toții este că mai bine previi decât să tratezi. Dar ca să faci acest lucru, trebuie să îți faci analizele regulat. Un stil de viață sănătos nu este îndeajuns pentru a te menține în formă. Sunt multe boli și afecțiuni care nu îți dau bătăi de cap zi de zi. Din acest motiv, ar trebui să îți faci investigațiile medicale periodic, chiar dacă nu vrei să pui piciorul în spitalele românești.

Dacă nu vrei să te confrunți cu birocrația pe care o impune sistemul de sănătate românesc, ar trebui să optezi pentru o asigurare privată. În primul rând, asiguratorul te obligă să îți faci analizele periodic și în al doilea rând, vei avea acces la clinici private recunoscute. Chiar dacă trebuie să scoți lunar sau trimestrial o sumă de bani din buzunar, vei fi sigur că atunci când ai o problemă de sănătate, aceasta va fi ascultată. Mai mult, pentru că majoritatea companiilor de asigurare au contracte cu clinici private, poți fi sigur că vei avea parte de îngrijire de sănătate.

În plus, în cazul unui accident sau dacă trebuie să stai acasă pentru o perioadă mai lungă în urma unei boli sau intervenții chirurgicale și angajatorul nu vrea să te plătească 100% sau 75%, cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, compania de asigurări va plăti diferența sau chiar mai mult, în funcție de polița pe care ai semnat-o. Dacă ai o familie numeroasă, acești bani vor fi bineveniți. De asemenea, poți asigura și copiii și alți membri ai familiei, pentru a reduce din stresul că la un moment dat se poate întâmpla ceva cu ei, iar sistemul de sănătate de stat îți va întoarce spatele.

Dacă o asigurare de sănătate ți se pare o investiție prea mare, atunci poți opta să plătești un abonament lunar la o clinică. În cele mai multe cazuri, aceasta acoperă analizele de bază de specialitate pentru anumite afecțiuni și îți garantează faptul că atunci când vei avea o problemă, aceasta va fi rezolvată cu rapiditate, deoarece odată ce ești considerat client fidel al unei clinici, vei avea întâietate în fața celor veniți din afară.

De asemenea, te ajută foarte mult dacă ai un fond de economii dedicat problemelor de sănătate. Banii pentru a completa acest fond îi găsești pe acest website. Trebuie să fii mereu pregătit pentru orice, iar problemele de sănătate cer întotdeauna cheltuieli foarte mari. Prin urmare, ar trebui să ai întotdeauna la îndemână o sumă de bani de care să te folosești în caz de urgență medicală.