fbpx

Tratarea afectiunilor oftalmologice cu ajutorul lentilelor de contact

Ochiul, organul vederii, este o componenta pe cat de importanta, pe atat de sensibila a corpului uman. Din punct de vedere anatomic, ochii sunt alcatuiti din mai mult de 2 milioane de particule componente.  Din acest punct de vedere, complexitatea structurilor sale morfo-functionale situeaza ochii  pe treapta a doua in topul  celor mai sofisticate organe ale corpului uman, dupa creier. Din acest punct de vedere, functia vizuala si-a castigat un loc de seama in randurile principalelor simturi ale omului. Vederea poate exprima fascinatia, dezamagirea, teama, cat si gandurile mai mult sau mai putin malefice ale omului.

In directa relatie cu simtul tactil si auditiv, functia vizuala este poate liantul si factorul determinant al tuturor actiunilor pe care celelalte organe ale corpului le pot desfasura. In ultima perioada insa, aceasta are foarte mult de suferit, mai ales de pe urma solicitarii excesive produse de statul pe timp indelungat in fata calculatorului, a televizorului sau a telefonului.

In aceste conditii, tonicitatea musculaturii ocular slabeste din aceasta cauza. Astfel, oamenii de toate varstele ajung sa dezvolte si sa se confrunte cu diferite afectiuni oculare. Iar primele simptome nu intarzie sa apara!

Tulburarile de vedere, durerile, iritatiile si uscaciunea ochilor pot fi primele semne care sa ne determine sa tragem un semnal de alarna in privinta sanatatii acestora. De aici, si pana la scaderea acuitatii viziuale nu este decat un pas!  Un pas mic pentru a intra cat de curand in randul milioanelor de pacienti din intreaga lume care au cu adevarat nevoie de corecte optica.

Revolutia lumii medicale a avut, astfel, un impact vizibil care a marcat filosofia si ideologia privind tratarea rapida si confortabila a defectelor de vedere.

Astfel, lentilele de contact se inscriu in randul tehnicilor revolutionare de corectare a viciilor de refractie, care au castigat cu timpul tot mai mult teren, in special in randul pacientilor care duc o viata activa, care desfasoara o activitate intensa la birou, sau care, din contra, opteaza pentru o cariera sportiva.

Air Optix Aqua- un sortiment de lentile recomandat pentru toate afectiunile oftalmologice


Ascensiunea tehnicii oftalmologice nu a trecut neobservata in conditiile in care marile concerne mondiale cauta in permanenta solutii pentru a raspunde exigentei pacientilor din intreaga lume. Din acest punct de vedere, Alcon a fost mereu un jucator important pe piata lentilelor de contact.

Recent, producatorul elvetian a lansat noua gama de lentile de contact, lansate pe piata sub denumirea de Air Optix Aqua. Facand parte din categoria lentilelor de contact moi, colectia Air Optix Aqua se adreseaza tuturor persoanelor pretentioase, care isi doresc inlocuirea clasicilor ochelari. Create special dintr-un material ce are un continut de apa de 33%, ele reprezinta o alternativa viabila in vederea reducerii disconfortului pronuntat cauzat de ochii uscati si iritati. Mai mult, acestea se remarca prin faptul ca sunt dotate cu un sistem performant de hidratare.

In felul acesta, intreaga suprafata a lentilei este prevazuta cu un strat protector de umiditate, care formeaza un invelis matasos, care faciliteaza trecerea unei cantitati de pana la 5 ori mai mare de oxigen.

Ochii sunt considerati “oglinda sufletului” si “fereastra sufletului”, iar din acest motiv, merita ca orice problema pe care chiar ei o semnaleaza sa constituie un motiv temeinic pentru a consulta un specialist.

Lentilele de contact Air Optix Aqua actioneaza eficient si delicat pentru a imbunatati claritatea imaginii. In functie de diagnostic si tipul de dioptrii, magazinul online Optilen pune la dispozitia persoanelor de toate varstele sortimente variate de lentile Air Optix Aqua, ce sunt destinate corijarii imaginii intetosate aparute ca urmare a instalarii miopiei, hipermetropiei sau astigmatismului.

Air Optix Colors
Air Optix Colors