fbpx

Tratamentul de canal radicular si mituri despre aceasta interventie

cabinet stomatologic in sector 6

Termenul de canal dentar se refera la cavitatea naturala sau spatiul din centrul dintelui. Este alcatuit din camera pulpei care furnizeaza nutrienti si nervi fiecarui dinte si canale care se conecteaza unul la altul sau la suprafata radacinii dintelui.

Daca in urma cu cativa ani nici nu putea fi vorba despre eliminarea infectiei din canalul dentar, cu ajutorul tehnologiei performante din zilele noastre, o astfel de interventie poate avea loc cu o precizie de neegalat. Astfel poate fi salvat un dinte care este deteriorat, infectat sau cariat. Tratamentul implica indepartarea nervilor si pulpei, curatarea, si sigilarea zonei infectate din interiorul dintelui.

O carie lasa o deschidere prin care bacteriile pot intra si se pot inmulti. Lasate fara tratament, aceste bacterii cauzeaza infectii si formeaza buzunare sau abcese cu puroi la baza radacinei dintilor. Acest lucru provoaca dureri si umflaturi puternice care se pot raspandi si in alte zone ale fetei sau capului. Infectiile grave duc la pierdere osoasa.

Dintii se pot deteriora si se pot infecta datorita unei degradari severe, a unor proceduri dentare repetate, a fisurilor dintelui sau a traumatismelor faciale. Durerea constanta, umflaturile si sensibilitatea gingiilor la caldura sau firg, dar si decolorarea dintelui sunt semne ca poate fi necesara interventia la nivelul canalului.

Atunci cand se decide ca este necesar un serviciu ce presupune endodontie la microscop, niciun punct al dintelui nu va ramane neexaminat, indiferent de unghiul dificil in care se afla. Acest lucru este absolut necesar pentru ca permite o diagnosticare mai precisa, dar si o interventie reusita. Intrucat interventia are loc in profunzime, in jurul ei s-au formulat diverse mituri care merita combatute.

Unul dintre mituri este acela ca tratamentul de canal este dureros, insa adevarul este ca toata procedura se face sub anestezie, asa ca durerea trebuie scoasa din ecuatie. O alta idee gresita este aceea ca tratamentul de canal radicular provoaca boli dentare, insa nu exista dovezi stiintifice valide care sa gaseasca vreo legatura dintre cele doua variabile. Poate ca cea mai gresita conceptie este aceea ca o alternativa buna a tratamentului de canal radicular este extractia. Adevarul este ca salvarea dintilor naturali este cea mai buna optiune.

Cabinet stomatologic in sector 6 Plaza Dent

Puteti beneficia de tratamente de canal radicular la Plaza Dent, cabinet stomatologic in sector 6 si tot aici puteti avea parte de multe alte servicii stomatologice sau ortodontice. Pe site-ul https://plazadent.ro/ gasiti multe detalii despre toate serviciile disponibile in cabinet!