Tratament ortodontic pentru persoane care canta la un instrument de suflat

Urgente stomatologice

Multi dintre pacientii Plaza Dent, cabinet stomatologic in sectorul 6, sunt foarte talentati din punct de vedere muzical. Este o onoare, dar si o provocare pentru echipa medicala atunci cand trebuie sa solutioneze o problema stomatologica sau ortodontica in cazul unei persoane care canta la un instrument de suflat. Nu numai instrumentul este important in emiterea de sunete, ci si limba si dintii, de aceea atentia stomatologului trebuie sa fie indreptata spre interventii cat mai discrete cu efect cat mai mare.

Inainte de a incepe tratamentul ortodontic, aflati ce tip de aparat dentar veti avea nevoie pentru a va putea continua activitatea muzicala pe toata durata tratamentului. Este de preferat sa incepeti tratamentul intr-o perioada in care nu sunteti implicat in concerte pentru a avea timp sa va adaptati cu noua situatie.

O varianta de tratament ar fi aceea in care apelati la un aparat dentar mobil care poate fi scos in timp ce cantati la instrument. Ar fi o idee buna sa prezentati ortodontului programul zilnic de repetitii, astfel incat sa stie despre cat de mult veti sta fara aparat. Un timp indelunga fara acesta ar putea afecta intreg tratamentul, insa numai un specialist va poate indruma in acest sens.

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar fix poate afecta capacitatea de a folosi un instrument muzical de suflat, cel putin la inceput in perioada de adaptare. Pe masura ce va obisnuiti sa purtati aparatul, va veti crea o rutina si in ceea ce priveste utilizarea instrumentului muzical.

Cabinet stomatologic / ortodntie sectorul 6   plazadent.ro

La finalul tratamentului ortodontic, dupa ce aparatul dentar este indepartat, probabil ca din nou, veti avea nevoie de o perioada de adaptare, ceea ce este absolut normal. In acest sens de mare ajutor v-ar putea fi echipa de specialisti a cabinetului stomatologic Plaza Dent. Aici veti gasi intelegerea necesara, dar si interventii adaptate situatiilor in care va aflati. Accesati https://plazadent.ro/ si studiati oferta serviciilor disponibile, apoi programati-va pentru o evaluare. Numai la Plaza Dent veti avea parte de un aparat dentar ieftin de inalta calitate, dar si de consultanta si sustinerea necesara in alegerile pe care le aveti de facut!