Trasee montane de vis pornind dintr o statiune romaneasca superba

O cazare Baile Herculane asigura celor care iubesc traseele montane locul de unde pot ca sa plece zilnic spre niste obiective turistice fantastice aflate in zona, lucru care s-ar putea ca sa nu se intample daca ar alege ca sa isi petreaca vacanta intr-o statiune populara din strainatate. Stiti ce se spune: nu e recomandabil ca sa mergi in locuri indepartate care arata prea bine in ilustrate, deoarece s-ar putea ca sa fii dezamagit!
De circa doua milenii, statiunea este un loc cunoscut pentru proprietatile binefacatoare pe care le au apele termale de aici, dar si pentru aerul incarcat de aeroioni negativi ajutator recapatarii sanatatii celor care raman o perioada mai scurta sau mai indelungata in zona.
Dupa opinia multor turisti romani si straini, Valea Cernei este un loc asa cum nu exista multe in Europa, ba chiar nici pe alte continente.
De aceea este pacat ca un asemenea loc feeric sa fie ignorat, asa incat, daca tot exista numeroase atractii si obiective turistice in Baile Herculane si in imprejurimi, ele merita a fi mai bine popularizate, inclusiv prin intermediul retelelor de socializare, de catre aceia care ajung in aceste tinuturi romanesti de poveste.
Deoarece traseele montane respective se afla intr-un areal protejat, este foarte bine ca drumetii sa se informeze in prealabil de pe internet sau chiar din atlasele de specialitate despre fauna si flora din zona Bailor Herculane, pentru a proteja speciile pe cale de disparitie, ocrotite inclusiv prin legislatia in vigoare.
Daca ne referim la vipere, de exemplu, este de dorit ca sa fie ocolite sau sa fie speriate, in caz de nevoie, prin mijloace pasnice, nu sa fie ucise, asa cum mai fac unii din nestiinta, din frica sau chiar pentru a se distra intr-un mod diabolic.
Muntele este un sanctuar si trebuie respectat asa cum se cuvine, inclusiv animalutele care vietuiesc in adaposturile pe care el le ofera cu generozitate.
Doar fiind in armonie cu natura ajungem ca sa ne recapatam si noi energia pierduta, sa ne regasim starea de sanatate normala, evitand ca sa ajungem intr-un grad de dizarmonie si mai accentuat, din cauza ca incepem sa distrugem minunile naturale pe care le intalnim in cale.
Un concediu la Baile Herculane poate ca sa rivalizeze cu orice vacanta petrecuta in cine stie ce statiune exclusivista de pe meleaguri indepartate, iar acest lucru este posibil la un pret extrem de accesibil majoritatii romanilor.
Cu o buna informare facuta din vreme, cu rezervarea unor locuri de cazare online la un hotel primitor, cu niste rute planificate atent, pe care turistii sa porneasca echipati corespunzator, chiar se pot petrece acolo niste zile deosebite, ce vor ramane cu siguranta in memoria acelora ce au ales, in mod inspirat, un asemenea loc special de vacanta estivala.