fbpx

Transportul maritim de marfuri si importanta unui partener de incredere precum Rilvan Group

Comertul resprezinta o parte importanta a economiei din ce in ce mai multor state. Fie ca se realizeaza pe uscat, pe apa sau prin aer, transportul maritim de marfuri este o componenta extrem de importanta a comertului. Majoritatea lucrurilor cu care suntem obisnuiti zi de zi nu sunt produse sau asamblate la noi in tara, ci dimpotriva, sunt de provenienta straina si ajung la noi fie prin mijloace de transport maritim de marfuri, fie prin unele ce tin de alte tipuri de transport.

Trei caracteristici pe care le are transportul maritim de marfuri

Transportul maritim de marfuri se realizeaza din timpuri stravechi si este o modalitate foarte eficienta de a aduce intr-un punct de intalnire oferta si cererea. Oferind un spatiu foarte larg de depozitare, vasele maritime permit o eficienta crescuta a costurilor, putand transporta cantitati mari de produse intr-un sigur drum.

Exista trei elemente care definesc transportul maritim de marfuri in general si fara de care, aceasta parte extrem de importanta a circulatiei bunurilor si produselor nu ar putea avea loc.

Primul si cel mai important este reprezentat, desigur, de marfurile transportate. Fara acestea nu ar exista nici nevoia transportului peste mari si oceane a unor cantitati atat de mari de produse si, prin urmare, nu ar exista transport maritim de marfuri. Bunurile transportate se afla intotdeauna in cantitati foarte mari si au, in general, valori destul de ridicate, ceea ce aduce un plus eficientizarii costurilor.

Cel de-al doilea element-cheie in realizarea transportului maritim de marfuri apare sub forma navelor de transport. Acestea trebuie sa indeplineasca un nivel destul de ridicat al tehnologiei si facilitatilor, pentru a permite transportul maritim de marfuri. Exista niste containere speciale in care marfa este depozitata pentru a fi asigurata pe parcursul traseului, containere ce pot exista in mai multe dimensiuni, in functie de necesitate.

Un al treilea si la fel de important element al transportului maritim de marfuri este reprezentat, asa cum era firesc, de porturi. Aceste puncte de operare a marfurilor sunt foarte importante intrucat asigura transferul de pe uscat pe apa si inapoi. Ele sunt locurile in care marfurile sunt incarcate si descarcate in/din vase si transportate mai apoi catre destinatiile finale.

Partenerii de incredere in transportul maritim de marfuri

Pe langa toate cele precizate mai sus, mai sunt multe alte lucruri ce fac parte din activitatea denumita global drept transport maritim de marfuri. Este foarte important ca transportatorul sa fie o companie de incredere, cu vechime in piata si un istoric care sa ii ateste eficienta. O modalitate simpla pentru a verifica acest lucru este aderarea companiei la asociatii internationale ce detin reguli clare privind calitatea serviciilor, precum FIDI, IAM, EuRA, FEDEMAC, IPATA, WCA etc. De asemenea, cu cat domeniile in care compania activeaza, conjuncte cu cel am transportului maritim de marfuri, sunt mai multe, cu atat este mai usor de verificat calitatea serviciilor.

Despre Rilvan Group

Un foarte bun exemplu in transportul maritim de marfa este RILVAN Group, o companie cu vechime de peste 20 de ani, ce activeaza atat la nivelul Romaniei, unde isi are sediul, cat si international, si detine o serie de certificari care ii atesta profesionalismul, precum si o gama larga de servicii, ce includ: mutari specializate, logistica, asigurare de depozite, management de arhive, asigurate prin RILVAN Moving, consultanta in materie de obtinere a vizei si documentatia necesara prin RILVAN Relocations sau transport aerian, maritim sau rutier de marfuri si management logistic, prin RILVAN Customs Broker.