Totul despre Oja semipermanenta 3 in 1

Oja semipermanenta – ce presupune, cum se aplica, cum se intretine si cum se indeparteaza?

In acest articol va raspundem la cele mai frecvente intrebari legate de oja semipermanenta.

Oja semipermanenta – ce inseamna?
Acest tip de oja este unul special, extrem de rezistent (de unde si numele sugestiv). Se aplica si se usuca usor cu ajutorul unei lampi cu ultraviolete. Ca si consisenta nu o sa observati vreo diferenta majora intre o oja semipermanenta si una clasica. Dar cu siguranta veti simti celelalte diferente majore. Poate cea mai importanta este durata. Practic o oja semipermanenta poate sa reziste pe unghie pana la 30 de zile in cele mai bune conditii – nu se cojeste, nu isi pierde din intensitate si luciu; isi pastreaza aspectul uniform.

Ca si nuante trebuie sa observam ca asa cum oja normala era disponibila intr-o sumedenie de nuante, la fel se intampla si cu oja semipermanenta. Aveti de unde alege. In plus, daca va plac unghiile decorate, puteti in continuare sa le purtati astfel.

Care este diferenta majora intre manichiura cu gel sau cu oja acrilica si manichiura semi-permanenta?

Oja semipermanenta confera un aspect natural unghiilor si nu este atat de nociva cum ca gelul sau ojele acrilice.

Exista un procedeu special de aplicare pentru oja semipermanenta?

Da. Ai nevoie de oja speciala permanenta, de o lampa cu ultraviolete pentru fixare, de o baza care se asterne pe unghie inainte de oja semipermanenta si solutia speciala pentru indepartare.

Procedura de aplicare este urmatoarea:
– prima data unghiile trebuie pregatite – se tin in apa calda, se indeparteaza cuticulele, se curata unghiile
– se foloseste un degresant special pentru unghii.
– se asterne pe unghie o baza incolora care va proteja si va rigidiza unghia. In plus, aceasta baza ajuta la o mai buna fixare a ojei.
– se aplica oja semipermanenta; in general se recomanda aplicarea in doua straturi.
– la final, pe unghii se aplica o solutie de sigilare.

Ceea ce este esential este faptul ca dupa fiecare etapa din cele enumerate mai sus, unghiile se expun lampii cu ultraviolete timp de circa doua minute.

Cum se intretine oja semipermanenta?
Nu e vorba despre o intretinere in adevaratul sens al cuvantului, dar dupa circa 30 de zile veti observa ca unghia creste si ramane un spatiu alb la baza. Desigur acesta trebuie umplut pentru a conferi unghiei un aspect uniform, frumos. Puteti acoperi doar acel spatiu sau puteti relua procedura de refacere a manichiurii cu o alta oja semipermanenta, in alta nuanta (desigur in prealabil se presupune ca ati indepartat oja in mod corespunzator).

Pentru cel mai bun pret oja semipermanenta accesati amalia.ro