fbpx

Totul despre motocross

Despre motocross se vorbeste relativ putin, fiecare iubitor de motocicleta fiind la un moment dat mai mult sau mai putin curios, a gasit anumite afirmatii pe internet dintre care unele chiar adevarate. Din perspectiva sportiva, motocross-ul este vazut drept competitia motociclistica suprema, care testeaza toate abilitatile si deprinderile unui rider. Privit din perspectiva pur financiara, motocross-ul este vazut, chiar de catre unii experti, drept un business de pe urma caruia se pot obtine multi bani dar si rezultate excelente.

Inainte de ’89 piata de motocross din Romania era una dintre cele mai vibrante din Europa, beneficiind chiar de sprijin din partea statului. In ultimii ani insa, implicarea institutiilor publice si Federatiei de Motocross a lasat de dorit, de aceea Romania a intrat intr-un con de umbra in acest domeniu.

Dupa cum afirma chiar unii dintre marii campioni ai acestui sport, se pare ca exista o sumedenii de preconceptii legate de acest sport. Unul dintre marile mituri care circula in mentalul colectiv romanesc este legat de faptul ca motocross-ul este perceput ca fiind un sport mult prea periculos. Exista insa si opinia contrara, conform careia acest sport este considerat prea usor. Totusi, daca este sa gandim lucid, adevarul este undeva la mjloc.

Mai mult, cu ajutorul unor vehicule de top, daca iei parte intr-un adevarat adventure motocross, poti scapa de micile neplaceri aparute pe parcurs, iar motocross-ul va fi mai usor de inteles ca disciplina in sine

Ca atare, chiar expertii sau sustin ca aceasta diciplina sportiva a motociclismului nu este mai periculoasa decat alte sporturi, intrucat toate implica o doza mai mare sau mica de risc. Iar, daca pregatirea este una riguroasa si temeinica, este putin probabil ca sa intampini probleme.

Pe langa dezvoltarea fizicului, motocross-ul ajuta chiar si la dezvoltarea psihica a celui care-l practica, deoarece te determina sa devii o persoana mai ordonata, mai atenta la detalii si mai disiciplinata. Nu ezitati sa comandati piese originale de motocicleta pentru ca vehiculul dvs sa fie in stare de lucruri marete! Kituri de reparatie furca, lant, biela si nu numai, sunt printre cele mai cautate piese originale, de aceea nu ezitati sa accesati doar dealerii autorizati, chiar si in mediul online.

 

Perseverenta si determinarea sunt doua dintre calitatile esentiale pe care ar trebui sa le aiba orice initiat in aceasta frumoasa si, totodata, dificila disciplina sportiva. Atentie asadar ca motocrossul nu este pentru oricine!