Totul despre culturi si gradini sanatoase: erbicide totale

Orice cultura agricola din gospodaria proprie sau cu destinatia vanzarii este supusa la actiunea daunatorilor precum insectele, rozatoarele sau buruienilor, iar pentru aceasta s-au dezvoltat foarte multe tipuri de pesticide. Din categoria pesticidelor, putem identifica mai multe tipuri de erbicide totale cu o actiune rapida asupra buruienilor care ameninta culturile de plante, legume sau fructe.

De asemenea, terenurile cu diferite destinatii, precum soselele, parcurile sau caile ferate, pot dezvolta buruieni care le distrug aspectul.

Tipuri de erbicide

Erbicidele sunt substante chimice destinate distrugerii buruienilor nedorite din gradina sau cultura ta. Preocuparea legata de actiunea substantele toxice asupra oamenilor sau a culturilor a dus la dezvoltarea unor erbicide care sa actioneze doar asupra buruienilor nedorite. Desi pot cauza reactii si la oameni, precum iritatia pielii, ele sunt inofensive.

  • Dupa modul de actiune, gasim erbicide de contact si erbicide sistemice. Erbicidele de contact actioneaza prin atingerea plantei cu substanta toxica, iar erbicidele sistemice au o actiune interna, fiind absorbite de plante, ceea ce cauzeaza intoxicarea acestora.

  • In functie de substanta activa, distingem erbicidele selective si erbicidele totale. Prima categoria actioneaza doar la nivelul anumitor tipuri de buruieni, iar cealalta actioneaza asupra intregii vegetatii de pe suprafata unui teren.

Cum aplicam erbicidele?

Inainte de a aplica erbicidul total este necesar sa tinem cont de suprafata pe care urmeaza sa il aplicam. Dupa ce am lamurit acest aspect, verificam eticheta pentru recomandarea cantitatii de solutie pentru un hectar.

Pentru culturile pe suprafete mici se pot utiliza dispozitive de pulverizat precum atomizorul, iar pentru culturi foarte mari se poate alege din mai multe tipuri de utilaje si masini, precum masini erbicidat tractate.

Pentru o aplicare corecta a erbidelor totale trebuie neaparat sa tinem cont de faptul ca se aplica direct pe frunzele buruienilor, nu dupa ce acestea au fost taiate, pentru ca nu are niciun efect astfel.

Rezultatele aplicarii solutiilor impotriva buruienilor se observa in aproximativ 5-7 zile.

Compozitia erbicidelor totale

In ceea ce priveste compozitia acestor erbicide totale, in general se prezinta sub forma de solutii, emulsii, pulberi muiabile si granule care se aplica amestecate, sau nu, cu apa.

Recomandari de erbicide eficiente

Agro-Glypho esteo substanta activa, pe baza de glisofat acid, care se aplica pe buruienile rasarite. Este un erbicid sistemic total care actioneaza din interiorul plantei, ducand la uscarea acesteia. Avand actiunea totala, trebuie evitata atingerea culturii cu solutie. Are modalitati diferite de aplicare in functie de terenul vizat.

Round-up este un alt tip de erbicid total, cu o substanta activa numita acetoclor care se poate aplica inainte sau dupa semanat, fata de Agro-Glypho care se aplica doar dupa semanat. Durata de actiune dupa aplicare este de 8-12 saptamani si nu exista riscul de a afecat cultura.

Descopera solutiile ideale oferite de pesticide-az.ro

Magazinul online comercializeaza produse de ultima generatie, destinate unei culturi sanatoase. Firma are o experienta de peste 12 ani si este formata dintr-o echipa de ingineri horticoli, ingineri agronomi si economisti, care se straduiesc sa ofere cele mai bune solutii pentru orice problema ridicata de agricultura sau peisagistica.

Dintre produsele din portofiului firmei amintim produsele bio, insecticidele, acaricidele, fungicidele, erbicidele, diferitele tipuri de seminte, dar si ingrasamintele sau stimulatorii de crestere.

Pesticide-az.ro iti ofera solutii eficiente, pentru a te bucura de culturi sanatoase si proiecte de peisagistica de succes. Poti alege intre erbicide totale si erbicide selective, in functie de scopul tau.

Pentru culturi sanatoase si gradini superbe, descopera oferta aici!