fbpx

Totul despre alergologie si alergii care se manifesta in acest sezon

alergologie

Ce trebuie sa stim despre alergologie

Bolile alergice includ o combinatie de mai multe boli. Aceste boli se caracterizeaza printr-un raspuns imun excesiv la un alergen (care de obicei nu provoaca o reactie anormala in organism), o crestere a numarului de citokine produse si, prin urmare, o crestere a productiei de anticorpi IgE. Afla mai multe despre asta intr-un consult de alergologie in cadrul Romgermed Bucuresti.
alergologie
Cele mai frecvente boli din alergologie sunt:  rinita alergica/febra de fan, soc alergic/anafilactic, angioedem/edem Quincke, astm alergic, eczema atopica, alergie post-medicamentoasa, alergie alimentara, alergie la veninul de insecte, alergie la latex si cauciuc, alergie la medicamente, nazala polipi, urticarie, alergii multiple (astm, eczeme, rinita alergica).

Care sunt simptomele alergiei

Alergiile pot aparea in diferite organe si sisteme, in functie de cauza si de zona in contact cu alergenul. Este important sa stim ca simptomele sunt resimtite numai atunci cand alergenul este in organism si tipul acestuia depinde de tipul de alergie, nu de alergen.

Daca substantele alergenice intra in sange, simptomele generale vor fi resimtite pe tot corpul. In acest caz, ritmul cardiac creste si tensiunea arteriala scade.

Simptomele locale apar de obicei in zona in care alergenul intra in contact cu corpul.

Regasim aici nas infundat, mancarimi, stranut, dificultati la respiratie, prurit, eruptii cutanate sau iritatii.

Mituri si curiozitati

Mitul spune ca alergiile pot face fata doar prin efectuarea de teste si tratarea acestora cu desensibilizare sau medicamente antialergice. Faptul este ca in Departamentul pentru Alergologie, oamenii au investigat zeci de boli datorate mecanismelor multiple si au tratat fiecare pacient in functie de starea lor.

Un alt mit sustine ca orice eruptie cutanata, rinita, orice mancarime este o alergie. Da, doar unele dintre ele sunt boli alergice, iar pruritul este chiar mai mic.

Bolile alergice sunt inerent periculoase. De fapt, in functie de starea pacientului, exista foarte putine boli potential riscante. Numai in cazul rinitei, calitatea vietii va fi afectata mai grav decat in cazul astmului.

Hai si tu sa aflii mai multe despre alergologie chiar de la expertii din clinica Romgermed din Bucuresti!