fbpx

Tot ceea ce trebuie sa stii despre grupurile de pompare

Foarte probabil ca cei mai multi dintre noi sunt familiarizati cu termeni precum pompe de apa. Mai mult, exista sanse foarte mari ca astfel de echipamente sa fie folosite de majoritatea oamenilor, indiferent daca vorbim despre alimentarea cu apa potabila sau despre folosirea pompelor de apa pentru irigatii sau in domeniul agricol. Trebuie spus ca pe langa pompele de apa exista si alte echipamente folosite pentru furnizarea apei in diferite locatii, iar grupurile de pompare se numara printre aceste echipamente.

Atunci cand vorbim despre grupuri de pompare avem in vedere acele ansambluri alcatuite din doua sau trei pompe care functioneaza pe baza energiei electrice. Grupurile de pompare pot fi din pompe verticale sau pompe orizontale, iar functionarea acestora presupune ca pompele respective lucreaza concomitent in vederea pomparii apei pentru furnizarea apei in diferite puncte de consum. Pompele din cadrul unui grup de pompare vin montate pe o baza si sunt conectate intre ele folosind robineti de izolare. La nivelul grupurilor de pompare exista un sistem de tipul colector-distribuitor, cu automatizari cu presostate sau traductoare de presiune, supape de sens si vase de expansiune.

Grupurile de pompare pot fi folosite intr-o foarte mare varietate de domenii de activitate, la fel cum este si atunci cand vorbim despre pompele de apa. Astfel, grupurile de pompare pot fi foarte eficiente pentru furnizarea cu presiune a apei in cladirile de tip bloc de locuinte, pentru sistemele de irigatii, pentru diferite activitati industriale, dar si pentru furnizarea de apa necesara pentru spalarea, udarea diferitelor tipuri de suprafete. Nu in ultimul rand aceste grupuri pompare sunt folosite in cazul stingerii de incendii ca urmare a faptului ca vorbim despre echipamente care au capacitatea de a pompa volume foarte mari de apa intr-un timp scurt.

Daca atunci cand vorbim despre pompe submersibile sau pompe de suprafata acestea pot reprezenta alegerea ideala pentru un consum mai mic de apa, atunci cand vorbim despre cladiri rezidentiale cu mai multe locuinte sau despre domenii industriale unde necesarul de apa este foarte mare, grupurile de pompare se pot dovedi a fi cea mai potrivita alegere. In aceste cazuri un grup de pompare a apei este suficient pentru a alimenta cu apa o intreaga cladire de locuinte sau intreaga unitate industriala, acest lucru avand la baza sistemul format din electropompe si hidrofoare. Grupurile de pompare pot asigura cantitatea de apa necesara atat in privinta apei potabile, cat si in privinta apei pentru uz casnic.

Alegerea unui grup de pompare a apei trebuie sa se faca din magazine specializate, astfel de magazine oferind o mare diversitate de modele, dar si toate informatiile pentru a face alegerea potrivita. Un astfel de magazin este www.hidropompe.ro, iar aici vei putea gasi diferite grupuri de pompare, pompe de suprafata sau pompe submersibile. Pe langa oferta de astfel de echipamente, vei putea beneficia de specialisti in consultanta pentru a alege produsele de care ai nevoie, dar si de specialisti in montajul unor astfel de echipamente.