Tot ce trebuie sa stiti despre osteodensitometrie gasiti in acest articol

8 decembrie 2017
Autor:
Suits Advertising

Conform statisticilor, pana la 50% din femei si 20% din barbati ce au varsta de peste 50 de ani sufera de fracturi osteoporotice. Astfel ca osteodensitometria se ocupa cu tratarea acestor fracturi.
Atunci cand densitatea osoasa scade face ca oasele corpului sa devina poroase si in acest mod apare si osteoporoza.

Osteodensitometria este o specialitate medicala foarte importanta (gasiti mai multe informatii pe acest site: https://clinicaromgermed.ro/osteodensitometrie/), deoarece in cazurile de osteoporoza se poate intampla ca oasele sa fie atat de fragile ca se vor rupe. Desi pierderea de masa osoasa este un proces normal ce tine de procesul natural de imbatranire, aceasta boala este una foarte periculoasa, mai ales ca nu prezinta simptome. Din fericire exista examenul dexa care poate determina densitatea si rezistenta osoasa.

Din ce cauza apar problemele de osteodensitometrie?

Osul fiind un tesut viu, acesta se afla intr-o continua remodelare, iar pe la varsta de 25 si 35 de ani acesta va atinge maximul masei osoase.

Dupa varsta de 35 de ani, ambele categorii de sexe vor incepe sa piarda din aceasta masa osoasa. Lucru care este absolut normal. La fiecare deceniu ajung sa piarda 3% din aceasta. Astfel ca exista cazuri in care problemele de osteodensitometrie pot sa apara.

Cum s-a mentionat si anterior, aceste probleme nu prezinta simptome, de aceea este bine sa se efectueze din timp examinarea dexa pentru a evita anumite probleme grave ce pot aparea pe viitor.

osteodensitometrie

Ce puteti face pentru a evita problemele de osteodensitometrie?

Cel mai util lucru pe care il puteti face pentru a depista viitoarele probleme de osteodensitometrie este sa efectuati o examinare dexa. De indata ce medicul specialist obtine informatiile din urma efectuari acestui test, acesta isi poate da seama de densitatea osoasa a pacientului si in acest mod va putea stabili daca este necesar un plan de tratament pentru acesta. Ce trebuie retinut este faptul ca este posibil ca acest test sa fie repetat si pe viitor.

Aceasta examinare este efectuata de catre un medic radiologoc. Partea buna este ca aceasta examinare nu dureaza mult, aceasta avand in general o durata de 15 minute. Cel mai important pentru pacient este sa retina ca nu trebuie sa ingereze comprimate pe baza de calciu cu 24 de ore inainte de examinare. Acest lucru va efecta foarte mult rezultatele examinarii.

Pentru a efectua examinarea dexa se foloseste un scanner ce foloseste razele X in doze foarte mici. Iar pacientul nu va simti nimic pe parcursul acestei examinarii. Specialistii recomanda aceasta examinare, fiind in topul preferintelor. Iar cel mai important aspect este ca foloseste si cel mai mic nivel de radiatii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram