Tot ce trebuie sa stii despre un hidrofor! Vezi de unde il poti cumpara!

Unele zone din mediul rural nu permit alimentarea cu apa curenta a gospodariilor, astfel incat oamenii trebuie sa scoata apa din fantana, sa care apa de la pompa de pe strada sau din vecini, sa isi sape un put pentru a adapa animalele. Fara apa, nicio gospodarie nu poate functiona asa cum trebuie, de aceea locatarii sunt sfatuiti sa ia in calcul achizitionarea unui dispozitiv care sa le suplineasca aceste necesitati.

Hidrofoare la pret bun sunt disponibile in ziua de astazi in mediul online, acestea fiind dispozitive recomandate pentru alimentarea cu apa a gospodariilor. Un model eficient va extrage apa de la sursa, o va filtra si o transmite mai departe la utilitatile din casa sau la sistemele de irigare de afara. De mentionat este faptul ca un hidrofor poate fi folosit multi ani la rand, indiferent de conditiile de mediu si de temperatura.

Modul de functionare al hidroforului si criterii de selectie

Hidroforul este o investitie destul de serioasa, fiind un utilaj care, alimentat la reteaua de electricitate, alimenteaza, la randul lui, motorul, pompeaza apa si o impinge spre gaurile de evacuare, apoi spre utilitate. Hidrofoarele care filtreaza apa sunt o solutie mult mai avantajoasa, deoarece aceasta va fi lipsita de impuritati.

Cei care doresc sa isi doteze gospodarie cu un hidrofor bun trebuie sa se intereseze, in primul rand, de performantele acestuia, nu de aspect. Aspectul unui hidrofor este chiar un detaliu lipsit de relevanta. Indicii de performanta, in schimb, sunt foarte importanti. Sunt disponibile pe piata mai multe modele de hidrofoare. Cele de suprafata sunt destinate surselor de apa de pana la 10 metri adancime, fiind semnificativ mai ieftine, cu un consum de energie electrica considerabil redus si cu un motor mai slab.

Pe de alta parte, hidrofoarele submersibile sunt destinate surselor de apa vate se afla la mai mult de 10 metri, dar pana la 30 de metri adancime. Materialele din care sunt construite hidrofoarele reprezinta si ele un criteriu foarte important. Cele mai bune modele sunt cel din fonta sau din inox, cu o putere exprimata in wati suficient de mare pentru a extrage apa de la adancimi mari.

Alte aspecte demne de luat in considerare atunci cand este necesara alegerea unui hidrofor includ dimensiunile acestuia, scopul in care va fi folosit, in mod permanent sau doar in anumite perioade ale anului, cat de rezistent este motorul, daca este nevoie de lucrari de mentenanta sau nu.

Asadar, cei care locuiesc la curte sau in zone mai putin dezvoltate din punctul de vedere al infrastructurii, cei care nu se pot conecta la canalizare si nu isi pot alimenta locuinta cu apa, nu pot efectua irigatii, nu isi pot adapa animalele, trebuie sa ia in calcul achizitionarea unui hidrofor pentru necesitatile desfasurarii activitatilor casnice.

Componentele care intra in alcatuirea unui hidrofor includ motorul, pompa, rezervorul, filtrul de apa si presostatul, fiecare dintre acestea fiind foarte importanta pentru buna functionare a dispozitivului. Cea mai importanta componenta este motorul care, cu cat este mai performant, cu atat va putea fi folosit la adancimi mai mari.