Tot ce trebuie sa stii despre hidroizolatii

11 iulie 2014
Autor:
Zoom-Biz

Ce sunt hidroizolatii? Acestea sunt lucrari de etansare. De ce se executa? Deoarece doar cu ajutorul hidroizolatiilor se reuseste inlaturarea efectelor negative produse de actiunea apei asupra tuturor elementelor unei constructii. Infiltratiile de apa duc la aparitia de igrasie, mucegai, boli, dar si la degradarea materialelor si, pana la urma, a intregii constructii.

Ideal ar fi ca atunci cand te apuci de construirea unei noi case sa acorzi atentia cuvenita si hidroizolatiei, fie ca este vorba despre acoperis sau subsol. Daca, in schimb, tu ai probleme cu cladirile mai vechi, iar apa iti face viata amara, apeleaza la serviciul de hidroizolatii prestat de catre Milucon din Bucuresti.

Alcatuire hidroizolatii

O hidroizolatie efectuata asa cum trebuie este compusa din 3 straturi, dupa cum urmeaza:

  1. Straul de suport. Acest strat este cel care asigura suprafata plana necesara aplicarii ulterioare a stratului hidroizolant;
  2. Stratul hidroizolant. In acest caz, stratul are la baza membrane sintetice din PVC sau membrane bituminoase, pelicule si vopsele bituminoase sau chiar mortare bituminoase;
  3. Stratul de protectie. Ultimul strat se aplica deoarece stratul hidroizolant trebuie protejat de eventuale deteriorari.

Pe piata din Romania intalnesti fel si fel de materiale pentru realizarea unei bune hidroizolatii, insa trebuie sa tii cont si de echipa ce se va ocupa de aceasta etapa. Executia unei hidroizolatii are si anumite lucrari ascunse si tocmai de aceea trebuie acordata o atentie deosebita, deoarece reparatiile ulterioare pot fi mult prea dificile si costisitoare, asa incat este mai bine sa pornesti cu dreptul inca din faza de constructie.

Trebuie, de asemenea, sa tii cont de conditiile de depozitare pentru toate materialele, dar si de indicatiile producatorului, asa incat hidroizolatia efectuata sa fie rezistenta si sa tina foare multi ani.

Cum aleg cele mai bune hidroizolatii?

Unde se realizeaza lucrari de hidroizolatii? De regula, fundatiile si acoperisul unei locuinte beneficiaza de hidroizolatii, dar si suprafata de la exterior a peretilor ce vin in contact cu subsolul. Practic, oriunde doresti sa mentii o umiditate cat mai scazuta sau unde stii ca accesul apei se face usor, hidroizolatia este absolut necesara.

Atunci cand alegi care este cea mai potrivita solutie de hidroizolatie pentru tine trebuie sa tii cont de:

- Rezistenta stratului de suport in cazul unei fisurari;

- Nivelul maxim la care ajung apele freatice din zona;

- Agresivitatea chimica a apelor freatice;

- Apa subterana poate fi fara presiune hidrostatica sau cu presiune hidrostatica. Trebuie sa cunosti aceste lucruri pentru o buna hidroizolare;

- Actiuni mecanice, care pot interveni asupra hidroizolatiei.

De cate tipuri poate fi, totusi, o hidroizolatie? Trebuie sa amintim de hidroizolarea care se face cu membrane ce au la baza fibra de sticla, cu ajutorul membranelor asa-numite antiradacina sau chiar cu membrane moderne ce contin protectie minerala. De asemenea, se mai poate utiliza voal de poliester, asa incat hidroizolarea sa fie rezistenta si durabila.

Pentru servicii de hidroizolatii de calitate nu ezita sa iei legatura cu Milucon din Bucuresti. Compania este alcatuita dintr-o echipa experimentata si face fata oricarei provocari, indiferent de gradul de dificultate al executiei!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram