fbpx

Tot ce trebuie să știi despre gătitul cu o oală sub presiune

Vrei să economisești bani și să gătești mese delicioase într-un timp record? Alege cele mai bune oale sub presiune.

Gătitul unei mese gustoase nu trebuie să dureze ore întregi. De fapt, cele mai bune oale sub presiune vor crea mâncăruri aromate și suculente într-o fracțiune din timpul metodelor tradiționale de gătit. Datorită tehnologiilor avansate în domeniul electrocasnicelor, oalele sub presiune s-au îmbunătățit considerabil de la modelele din trecut.

 

OALĂ SUB PRESIUNE TEFAL emag oferte speciale!

 

Oalele moderne sub presiune pot rezolva cu ușurință mesele zilei. Nu numai că te vor ajuta să economisești bani pe ingrediente și energie, dar sunt, de asemenea, și foarte rapide.

Cele mai noi modele includ caracteristici inteligente de siguranță, accesorii utile și o mai mare versatilitate a gătitului, oferindu-ți posibilitatea de a face totul.

Și dacă ai nevoie de alte motive pentru a găti sub presiune, află că mâncărurile gătite astfel pot fi și mai sănătoase. Deoarece oalele sub presiune folosesc mai puțină apă în comparație cu metodele convenționale și există o oxidare mai mică, alimentele păstrează mai multe vitamine și minerale.

Cu toate acestea, nu toate modelele sunt construite la fel și cel potrivit pentru tine va depinde în mare măsură de cât spațiu de bucătărie ai și de felurile de mâncare pe care le vei găti.

Ce este gătitul sub presiune?

În timp ce într-o oală convențională, mâncarea este gătită prin fierbere, o oală sub presiune utilizează o metodă diferită. Capacul său etanș permite aburului să se acumuleze sub presiune, împingând căldura în alimente. Acest lucru reduce timpul de gătit, ceea ce păstrează mai mult din nutriția alimentelor și necesită mai puțină energie.

Pentru cele mai bune rezultate, acest lucru înseamnă că va trebui să lași suficient spațiu pentru ca aburul să se transforme în presiune, așa că umple oala doar până la jumătate și introdu suficient lichid.

Cât ar trebui să cheltuiesc?

Oalele sub presiune diferă în ceea ce privește prețul, dar toate funcționează pe același principiu. Cât cheltui va depinde dacă alegi un model de aragaz sau electric și cât de mult intenționezi să îl utilizezi. La modelele de aragaz, o cheltuială mai mare va însemna, de obicei, o oală din materiale de bună calitate (oțel inoxidabil în loc de aluminiu mai puțin durabil) care va avea o bază mai groasă. Prețul modelelor electrice reflectă adesea câte funcții au.

Este multicookerul la fel ca o oală sub presiune?

Dacă optezi pentru o oală electrică sub presiune, există șanse mari să fie și un multicooker, și anume un model care oferă alte metode de gătit. Acestea pot include prăjirea, care este la îndemână pentru rumenirea cărnii înainte de a adăuga alte ingrediente pentru o tocană gătită sub presiune – sau gătirea lentă, care oferă o alternativă la căldură scăzută. Dacă aragazul tău poate menține o căldură mult mai scăzută, acesta poate include chiar și setări pentru prepararea iaurtului.

 

Deși toate aceste funcții suplimentare pot fi utile, ia în considerare pe câte dintre acestea este probabil să le utilizezi în mod regulat. Dacă ești interesat în principal de gătit sub presiune, caută un model care să acorde prioritate acestei funcții față de celelalte sau o oală care să dureze decenii cu o îngrijire adecvată.