fbpx

Tot ce trebuie sa stii despre balasturile xenon

Aparitia farurilor cu Xenon a reprezentat una dintre cele mai mari revolutii in ceea ce priveste sistemul de iluminat la o masina. Farurile cu Xenon sunt usor de indentificat prin lumina albastruie pe care o produc.

Aceasta tehnologie foloseste becuri ce contin Xenon care se aprind sub efectul unui curent de inalta tensiune generat intre doi electrozi.

Unele lumini necesita utilizarea unor componente specifice pentru buna lor functionare. Balasturile xenon asigura iluminarea adecvata si functionarea corecta a farurilor cu Xenon.

Daca esti deja posesor de faruri Xenon si te afli in cautare de balasturi Xenon te invit sa explorezi gama de produse de pe Store365 unde vei gasi o varietate de modele de drosere la un pret avantajos si care indeplinesc toate standardele de calitate.

Rolul balastului Xenon.

Lumina cu Xenon este alcatuita dintr-un gaz xenon care poate fi aprins doar prin contactul cu un curent mare. Balastul este cel care ofera putere becurilor Xenon iar in lipsa acestuia becurile nu se aprind. Prin urmare, un balast Xenon este o parte esentiala a sistemului de iluminare a farurilor Xenon, fara de care functionarea intregului sistem de iluminare nu ar fi posibila.

De ce este important un droser?

⚠In momentul in care balastul Xenon nu mai este functional duce la defectarea intregului sistem.

✔Furnizeaza un impuls puternic, de aproximativ 25.000 V, pentru a face posibila aprinderea becului xenon.

✔Mentine un flux luminos stabil.

✔Controleaza caderile de tensiune si previne aparita scurtcircuitelor.

Cauzele defectarii balastului:

❗ Scurtcircuite interne.

❗ Absenta sursei de alimentare si conectare la masa.

❗ Componenete electronice defecte in balast.

❗ Lipsa de impamantare.

De ce apare eroare de bec ars dupa instalarea unui kit de Xenon?

Eroarea acestui senzor apare din cauza consumului mai mic de energie al Xenonului fata de farurile cu halogen, iar prin acest consum de energie scazut, sistemul identifica acel bec ca fiind ars.

  • Cum alegi un balast potrivit:

Pentru a face o alegere buna, trebuie sa stii daca masina ta are senzor de bec ars sau nu. In cazul in care masina are acest senzor de bec ars, adica primesti eroare cand ai un bec ars este nevoie sa alegi un balast Canbus pentru ca acesta ascunde eroarea si nu te va deranja cand pornesti masina.

Este foarte important ca atat balastul cat si becul Xenon sa aiba aceeasi putere. De exemplu, daca ai un bec de 35 W si un balast cu o putere de 75 W, exista sanse ca becul sa se arda mai repede pentru ca primeste mult prea multa putere iar in cazul in care ai un bec mai puternic decat balastul, atunci becul nu este folosit la putere maxima.

Avantajele farurilor xenon.

  • Nu este necesara achizitioanrea unui anumit model de masina pentru ca, farurile xenon pot fi montate pe orice model de masina iar acest lucru este ideal pentru persoanele ce detin masini mai vechi si isi doresc o imbunatatire.
  • Durata de viata a farurilor cu xenon este mai mare, in timp ce farurile cu halogen dureaza pana la 1000 de ore, cele cu xenon au o durata de pana la 2000 de ore, deci dublu.
  • Au o eficienta mai mare decat cele halogene pe timp de conditii meteo nefavorabile.
  • Iluminare mai puternica, luminozitatea farurilor cu xenon este superioara celor cu halogen sau led. Condusul pe timpul noptii este mai sigur avand o vizibilitate mai mare si mai clara.
  • Consum de energie redus, intensitatea unui far xenon este estimata la 3200 de lumeni cu un consum de putere de 55 W iar un far cu halogen are o intensitate de aproximativ 1500 de lumeni cu un consum de 55 W.