fbpx

Toparagazuri ro – platforma online cu sfaturi de achizitie

Aragazul este unul dintre electrocasnicele care nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie. Chiar daca el a fost inlocuit cu plitele moderne, ramane unul dintre cele mai folositoare aparate electrocasnice, la achizitia carora trebuie sa acordam o atentie deosebita.

Atunci cand vine vorba despre aragazuri, consumatorul trebuie sa aiba in vedere o serie de criterii destul de importante, care vor dicta felul in care se va face achizitia.

Criterii de achizitie

Tip – consumatorul are la dispozitie variantele clasice(pe gaz), aragaz electric(vitroceramic sau cu inductie) sau aragaz mixt. Pentru a face cea mai buna achizitie, este important ca dispozitivul sa incorporeze mai multe componente electrice, printre care: aprinzator, iluminare, rotisor, plita sau cuptor electric. Cel mai bun aragaz este acela care ofera utilizatorului control deplin asupra temperaturii pe care o foloseste la gatire. Modelele electrice au un design foarte elegant, care se dovedeste si foarte versatil.

Capacitate – aceasta este direct proportionala cu numarul de ochiuri, felul in care acestea sunt distribuite, dar si capacitatea propriu-zisa a cuptorului. Capacitatea standard este de 4 ochiuri, care trebuie sa aiba marimi diferite, astfel incat sa permita gatirea mai multor tipuri de alimente si efectuarea mai multor tipuri de activitati. Selectarea acestor ochiuri se face fie mecanic, fie printr-o metoda clasica sau un sistem de tip touchscreen. Unele modele sunt prevazute cu cuptor care include gril, rotisor sau mai multe tavi de gatit.

Putere – una dintre cele mai importante caracteristici atunci cand vine vorba despre achizitionarea celui mai bun aragaz. Puterea, in acest caz, este masurata in unitati termice, care pot varia intre 5.000 si 17.000, in functie de tipul de aragaz pentru care opteaza consumatorul. Daca acesta isi doreste ca dispozitivul sa incalzeasca mult si repede, atunci va alege valori mai mari, tinand cont si de circuitele electrice ale casei.

Design – desi nu se afla pe primele locuri in topul criteriilor de achizitie, design-ul s-a dovedit foarte important, in cele mai multe dintre cazuri. El are rolul de a oferi bucatariei un aspect de continuitate si de a o completa intr-o maniera distincta si foarte eleganta. In special pentru gospodine, este esential ca modelul aragazului sa se potriveasca cu restul incaperii, astfel incat sa nu apara discrepante la nivel vizual. De aceea, pe www.toparagazuri.ro, doamele gasesc cele mai diversficate modele de aragazuri, pe care le pot asocia cu design-ul bucatariei.

Optiuni – in ceea ce priveste functiile suplimentare, intre acestea putem intalni iluminarea cuptorului si pana la optiuni avansate de control al dispozitivului prin intermediul telefonului mobil. Odata cu dezvoltarea si diversificarea acestor caracteristici, creste si pretul.