Top beneficii ale betonului despre care nu stiai

Fie ca esti la inceputul constructiei propriei case sau doresti sa utilizezi betoane industriale la un nivel mai inalt, exista cateva avantaje ale betoanelor despre care nu multa lume stie. Prima impresie in momentul in care auzi de podele din beton este ca e „rece” si „impersonal”, cand de fapt, in realitate, poti modela betonul si il poti personaliza dupa bunul plac.

Betonul nu este „industrial” ca si look ci poate deveni un element elegant al oricarei incaperi sau cladiri. Si pe langa acest fapt, iata care sunt cele mai mare avantaje ale sale:

  1. Durabilitatea

Podelele si cladirile din betoane au o durabilitate foarte mare, fata de alte materiale. Asta in cazul in care se foloseste beton pur, fara alte combinatii. Si partea cea mai buna e ca o data ce e turnat, betonul poate fi modelat, personalizat si cizelat exact dupa gusturile tale, evitand astfel acel aspect „impersonal”.

  1. Sunt usor de intretinut

Vestea buna legata de betoane e ca nu iti dau mari batai de cap cand vine vorba de intretinere. Tot ce trebuie e un mop, apa si detergent si vei avea o podea noua si curata. O podea din lemn presupune o intretinere mai speciala si nici nu are aceeasi durabilitate.

  1. Costurile

In cazul in care esti la inceput de drum si nu vrei sa investesti din start o suma extraordinar de mare in podele, cea din betoane e solutia ideala si econoama. Celelalte optiuni la care poti apela, gresie sau lemn devin net mai scumpe. Si dupa cum am mentionat deja, nu vei alerga in fiecare luna sa iti inlocuiesti podeaua din beton, fiind atat de rezistenta.

  1. Inauntru sau afara

Un alt plus mare este ca poti folosi betoane atat pentru spatii exterioare, gradina sau curte cat si pentru interiorul locuintei tale. In plus, oriunde te-ai decide sa imbogatesti design-ul cu o podea din betoane fii sigur ca vei obtine un look sofisticat.

  1. Mai multa lumina

Un lucru mai putin stiut de altii e ca podelele din betoane au calitatea si capacitatea de a reflecta mai bine lumina naturala. De exemplu, folosind betonul pentru o camera interioara, poti creste luminozitatea spatiului cu pana la 30%.

  1. Un look unic

Multi se tem de betoane deoarece considera ca nu pot obtine un look versatil folosind acest material. Insa din contra, in cazul in care betonul este turnat corect si nu te trezesti cu crapaturi sau gauri pe urma, ramane la latitudinea ta ce schimbari de design vrei sa aduci noii tale podele. Partea buna fata de alte metode este ca ai libertate mai mare pentru a-ti pune la joc creativitatea si a-ti pune amprenta. Cand spunem „betoane” avem in gand o podea simpla, gri si seaca. Insa in realitate tehnicile moderne ofera posibilitatea de a combina betonul cu alte elemente, obtinand astfel aproape orice culoare, textura si model la care te-ai putea gandi.

Alege betoane de calitate de la un furnizor specializat

Pe scurt, acestea sunt doar cateva dintre plusurile pe care podelele din beton le au, fata de alte materiale, de obicei mai scumpe si mai greu de intretinut.

Daca te decizi ca betonul este materialul ideal pentru nevoile tale, apeleaza cu incredere la Milucon.ro pentru servicii calitative. Indiferent ca ai nevoie de beton pentru pardosea, beton pentru hidroizolatie sau scopuri rutiere, la Milucon poti gasi aici orice serviciu la pret avantajos si calitate superioara.