Top 5 idei de afaceri urbane in 2019

Asistam astazi la fenomenul antreprenorizarii mediului urban si nu numai. Din ce in ce mai multi angajati tineri si dinamici doresc sa isi paraseasca incorsetantul locul de munca cu program L-V de la 9 la 5 si sa isi infiinteze un SRL in Bucuresti (mai ales). Pentru a le veni in ajutor, am facut un top cu idei de afaceri urbane care nu necesita investitii colosale.

 

  1. Toneta mobila de mancare/cafea sau sucuri naturale

In ultimii ani, emisiunile TV cu specific culinar, concursurile de specialitate si chiar video bloggerii specializati in bucatarie si alimentatie se bucura de o popularitate considerabila.

Una dintre cele mai puternice tendinte actuale in materie de business este cea a tonetelor mobile de mancare/cafea/sucuri naturale, sau mai popular numitele foodtruck-uri. Asadar, daca dispuneti de niste banuti stransi, sunteti priceput in bucatarie si credeti ca puteti face fata ritmului sustinut de munca din lumea street food-ului, puteti cumpara o astfel de toneta si sa demarati una dintre cele mai bune idei de afaceri urbane in 2018-2019.

Posibilitatile sunt practic nelimitate, fie ca va orientati dupa dorintele deja cunoscute ale clientilor sau poate va ganditi la o noua nisa pe care doriti sa o abordati, puteti alege orice specific, de la hamburgeri la mancare cu specific italian, de la deserturi la cafea, sau poate la sucuri naturale si mancare vegana, cert este ca oamenii grabiti din mediul urban vor aprecia mereu o gustare rapida in oras.

Veti avea nevoie de cel putin 5.000 de euro pentru a pune la punct o toneta mobila de mancare/cafea sau sucuri naturale, insa investitia se poate recupera rapid, mai ales daca va potitionati toneta pe o artera aglomerata a orasului sau intr-un parc.

 

  1. Servicii de Web design

O alta idee de afaceri care presupune o investitie minima este infiintarea unui PFA prin care sa prestati servicii de web design. Nu aveti nevoie decat de cunostinte in domeniu si de un calculator performant de pe care sa lucrati. Serviciile de Web design nu duc lipsa de clienti si sunt platite foarte bine. Avand in vedere viteza cu care tegnologia ne acapareaza, exista pe piata o foarte mare cerere pentru astfel de servicii, asadar, daca sunteti creativi si aveti cunostinte in mediul digital, asta e business-ul ideal pentru voi.

 

  1. Magazin online de haine si accesorii

Comertul cu haine si accesorii poate fi o idee de afacere foarte profitabila, cu marje bune de castig. Dupa ce ati analizat atent piata si ati gasit un furnizor si o nisa – haine pentru copii, haine pentru bebelusi, haine pentru gravide, echipamente sportive, uniforme scolare, etc. – va puteti apuca de treaba.

Desigur, este o piata in care nu veti duce lipsa de competitior, insa exista tot timpul loc de ceva nou, iar un studiu din 2018 arata ca pe primul loc in topul cumparaturilor pe care romanii le fac online se regasesc hainele si accesoriile.

 

  1. Organizare de evenimente private si petreceri pentru copii

Copiii adora petrecerile, asta este cert! Unde mai pui ca de ceva timp, 3-4 ani, si parintii cu posibilitati au incetat sa le mai pregateasca singuri zilele aniversare. Astfel s-a dezvoltat nisa de organizatori petreceri private pentru copii, acestia se ocupa de fiecare detaliu si sunt capabili sa livreze rezultate care pot satisface si cel mai mofturos sarbatorit. Desigur, aceste servicii nu sunt destinate oricui, ci doar celor cu dare de mana. Piata este inca in curs de dezvoltare, asadar, acesta este o alta idee de afacere urbana profitabila, care nu necesita un capital solid de investitii.

 

  1. Depozit pentru magazinele online

Daca sunteti fericitul proprietat al unei case la curte sau detineti o hala nefolosita in oras sau la periferie, va puteti orienta catre acest gen de afacere urbana. Majoritatea magazinelor online, mai ales cele in curs de dezvoltare, au nevoie de un depozit in care sa isi tina un minim de produse pe stoc, astfel incat sa poata onora comenzile venite online in cel mai scurt timp. Multe magazine online, in special cele aflata la inceput de drum, cauta un depozit si chiar si un administrator de stoc caruia sa ii externalizeze acesta sercina, astfel cei care detin spatiul necesar si au la dispozitie timpul necesar administrarii de stocuri pot pune mana pe cateva contracte banoase.

Pentru fiecare dintre noi exista cel putin o idee de business care sa ni se potriveasca manusa. Important e sa identificam care ne sunt atuurile si sa decidem care este drumul pe care dorim sa merge. Nu uitati ca ideile de business conteaza foarte mult, insa esentiale sunt si cunostintele despre mediul de afaceri si nu in ultimul rand demersurile legale de infiintare a unei firme.

Asadar, alegeti idea de afacere urbana care vi se potriveste si pregatiti-va sa dati tot ce aveti mai bun pentru punerea ei in practica si transformarea acesteia intr-o afacere de succes.