fbpx

Top 4 investitii rentabile, pentru un viitor lipsit de griji

Pasiunile noastre pot oricand sa devina surse suplimentare de venit. Si aici nu este vorba de sume modice, ci poate fi vorba de investitii care pot sa umple buzunarele doldora. Unele astfel de achizitii pot sa fie riscante, dar unele, indiferent de modul in care evolueaza piata, vor ramane neschimbate, poate chiar vor creste.

Care ar putea fi acestea si cum pot fi exploatate mai bine, vom vedea in lista de mai jos, cu top 5 investitii sigure si banoase, pe termen lung.

  1. Bijuteriile, frumusetea care costa

Cand vine vorba de achizitionarea de bijuterii, cei mai multi le vad drept un moft. Totusi, o bijuterie de calitate, dintr-un metal pretios cat mai pur (aur, platina, argint etc) si creata de un maestru bijutier poate ajunge sa coste o avere. Daca bijuteria achizitionata este vintage, valoarea sa poate sa creasca exponential de-a lungul timpului. In cativa ani, cu putin noroc, profitul poate chiar sa fie dublu. Licitatiile pot sa fie cea mai buna ocazie pentru marirea venitului! Cele mai multe dintre casele de licitatii serioase ofera servicii de constatare si evaluare pret pentru aceste obiecte. Tocmai de aceea, inainte de achizitionarea unei bijuterii ar trebui sa se ceara opinia avizata a unui profesionist cu privire la autenticitatea, dar si valoarea produsului.

  2. Achizitiile imobiliare, dintre cele mai rentabile investitii

Cand vine vorba de orice fel de imobiliare, indiferent ca sunt imobiliare Brasov sau in alte parti ale tarii, apartamentele sau garsonierele noi sunt investitii sigure, pe termen lung. Un spatiu de locuit in cadrul complexului oferit de www.avantgarden3.ro poate fi denumit acasa, dar in acelasi timp poate fi si o sursa sigura de venit, daca este inchiriat. Daca proprietarul s-ar muta  intr-un alt oras sau ar pleca intr-o excursie de lunga durata, apartamentul poate fi inchiriat, obtinandu-se o suma destul de frumusica de bani. Oricum ar fi abordata chestiunea, un apartament nu incurca cu absolut nimic proprietarul, dimpotriva chiar, ii poate aduce foloase nebanuite.

   3. Arta, apreciata oricand pentru valoarea sa

Pentru iubitorii de frumos, achizitionarea operelor de arta este o adevarata incantare oricum. Banii care pot fi castigati de pe urma unui asemenea demers vin ca un bonus. Fie ca e vorba de tablouri, statui, sculpturi etc, oricare dintre acestea pot sa ajunga la niste sume deloc de neglijat. Pana ce vor ajunge sa fie valorificate, casa va fi impodobita cu acestea, asa ca nu exista pierderi in acest sens. Cu putina rabdare, vor ajunge sa fie aproape de nepretuit. Bineinteles, trebuie sa aiba inca de la inceput o anumita valoare, pentru a fi luate in calcul.  Din pacate, nu totul consta in fi placute din punct de vedere estetic.

    4. Terenuri

Poate nu sunt investitii la moda, dar terenurile arabile par sa devina tot mai ofertante, mai ales de cand pare ca agricultura tinde sa ia un oarecare avant in Romania. Terenul aflat in mijlocul unei pustietati pe care nu l-ar cumpara nimeni poate ajunge sa fie visul unui fermier in plina dezvoltare, care cauta sol de cea mai buna calitate.

Mai mult sau mai putin populare, oricare dintre aceste achizitii pot sa aduca un plus de bani, pentru o viata mai confortabila. Cateva cunostinte despre modul in care evolueaza piata si gasirea momentului potrivit pentru vanzare fac diferenta dintre recuperarea investitiei si obtinerea unui surplus care nu ar avea cum sa fie neglijat.