Top 3 avantaje ale terapiei cu ventuze medicinale

7 martie 2025
Autor:
agency organic

Terapia cu ventuze este o metodă de tratament alternativă, cu origini în medicina tradițională chineză. Această metodă presupune crearea unui vacuum cu ajutorul ventuzelor, care ajută la tratamentele terapeutice. Se folosesc diferite tipuri de ventuze, fiecare cu un mod specific de aplicare. Iată 3 avantaje importante ale terapiei cu ventuze medicinale:

Îmbunătățește circulația sângelui și a limfei

Ședințele de terapie cu ventuze medicinale ajută la stimularea fluxului sanguin și limfatic, prin crearea unui efect de sucțiune care atrage sângele către suprafața pielii. Procesul ajută la dilatarea vaselor de sânge, ia acest lucru înseamnă că sângele ajunge mai ușor în diferite zone din organism. Cu cât sângele circulă mai bine, cu atât celulele primesc mai mult din ceea ce au nevoie pentru a se regenera și a funcționa corect. Astfel, terapia cu ventuze ajută la menținerea sănătății țesuturilor și accelerează vindecarea lor.

Îmbunătățește imunitatea organismului

Terapia cu ventuze ajută și la îmbunătățirea imunității organismului printr-un proces de curățare a toxinelor din sânge. Efectul de sucțiune ajută la curățarea acestor toxine, care pot obstrucționa funcționarea corectă a sistemului imunitar. De asemenea, atunci când mușchii sunt tensionați sau există zone unde sângele nu circulă corect, pot apărea niște noduli care cauzează durere și rigiditate. Ventuzele favorizează eliminarea nodulilor, iar mușchii se relaxează și sângele începe să circule normal.

Relaxare și bună dispoziție

Terapia cu ventuze este excelentă pentru relaxarea generală a corpului. Efectul de sucțiune asupra pielii și țesuturilor ajută la reducerea tensiunii musculare și induce o stare de relaxare profundă. Este o metodă recomandată pentru cei care suferă de oboseală cronică, stres sau dureri musculare.

Pe termen lung, terapia cu ventuze poate contribui la o stare generală mai bună de sănătate. După ședințele de terapie, pacienții se simt mai energici, mai relaxați și cu o stare de spirit mai bună - mult mai optimiști și mai pregătiți să facă față provocărilor zilnice.

Pentru kinetoterapie, fizioterapie și mai multe detalii despre terapia cu ventuze, este recomandat să contactezi un specialist în domeniu.

Câte ședințe de terapie cu ventuze medicinale trebuie să faci?

Frecvența ședințelor de terapie cu ventuze depinde de nevoile individuale ale fiecărui pacient și de reacția corpului la tratament. Sesiunile pot fi programate săptămânal sau lunar, în funcție de situația specifică. Repetarea ședințelor este determinată de reacția pacientului și de urmele lăsate pe piele de ventuze, care dispar în 3-10 zile.

Acest lucru este stabilit de terapeut, care evaluează progresul și necesitățile fiecărui pacient. Terapia cu ventuze este eficientă atunci când este efectuată pe o perioadă mai lungă de timp.

Terapia cu ventuze este contraindicată persoanelor cu boli dermatologice, fragilitate vasculară, tulburări de coagulare sau alcoolism. De asemenea, nu este recomandată în cazul bolilor cardiace sau renale grave, varice, flebită, infecții acute sistemice, tuberculoză (TBC), sindroame hemoragice, sarcină, afecțiuni neoplazice, arsuri, dermatite, decolorarea pielii și hipersensibilitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram