Top 15 filme seriale coreene

În ultima perioadă, cultura pop coreeană a luat amploare, în special în rândul tinerilor. „Hallyu wave” sau „Valul Coreean” este termenul folosit pentru a descrie popularitatea din ce în ce mai mare a culturii sud-coreene în întreaga lume. K-dramas (dramele coreene) și K-pop (muzica pop coreeană) au devenit, începând cu anii ’90, adevărate fenomene globale, datorită internetului, prin intermediul social media și YouTube.

Filmele și serialele coreene s-au dovedit la fel de interesante pentru publicul sătul de clișeele hollywoodiene. Extrem de populare pe plan global, serialele coreene (K-dramas) îmbină elemente comice sau fantasy cu scene dramatice de intensitate maximă, total imprevizible, iar această varietate este exact ceea ce publicul caută și își dorește să vadă.

În ultimii ani s-au realizat o mulțime de seriale coreene de succes, iar majoritatea pot fi vizionate pe platforma Netflix. În funcție de popularitate și de ratingul primit din partea utilizatorilor imdb, iată care sunt cele mai populare seriale coreene.

  1. Mr. Sunshine / Miseuteo Shunshain (2018)
  2. Sky Castle / Princess Maker (2018 – 2019)
  3. Puternica Bong-soon / Strong Girl Bong-Soon (2017)
  4. Regatul / Kingdom (2019 – prezent)
  5. Emergency Couple / Eunggeubnamnyeo (2014)

Vezi continuarea pe: Top 15 filme seriale coreene