Top 10 comedianti canadieni

Comediantiii americani sunt celebri pentru umorul lor. Dar in unele cazuri marile comedii nu au ca protagonisti actori americani, ci de peste granita. Astfel, Tv Blog va prezinta astazi o lista cu cei mai buni 10 comedianti canadieni.

  1. Seth Rogen

Nascut in Vancouver in 1982, Rogen este cel mai tanar actor care se regaseste pe aceasta lista. El si-a inceput cariera in show-ul de televiziune “Freaks and Geeks”, dar si-a aratat talentul in filmele de lungmetraj. A jucat in “40-Year-Old Virgin” sau “Knocked Up”. De asemenea a scris scenariile pentru “Superbad” si “Pineapple Express”. Sa nu mai vorbim de proiectele viitoare.

  1. Lorne Michaels

Nascut in 1944, Michaels nu este cunoscut pentru rolurile sale sau pentru stand-up, dar se afla pe lista pentru ca este fondatorul Saturday Night Live, cel mai faimos si mai longeviv serial de sketch-uri. Show-ul fondat in 1977 i-a adus pe micul ecran pe unii din cei mai talentati actori de comedie. Desi nu este actor, Michaels a produs nu mai putin de 19 filme.

  1. Leslie Nielsen

Leslie Nielsen s-a nascut la Regina Saskatchewan in 1926 si s-a stins din viata in 2010. Nielsen si-a inceput cariera in roluri dramatice si in televiziune, jucand doctori, ofiteri de politie si judecatori. A devenit celebru in anii ’80, cand a fost distribuit in pelicula “Airplane!”. A urmat show-ul de comedie “Police Squad”, care parodia celebrele filme politiste. Sase ani mai tarziu, serialul a fost transformat intr-un film, dupa care au urmat filmele “Naked Gun”. Leslie Nielsen a aparut si in cateva filme din seria “Scary Movie”.

  1. Phil Hartman

Phil Harman s-a nascut in 1948 in Brantford Ontario si in 1980 s-a alaturat echipei Saturday Night Live pentru opt ani. Dupa aceasta perioada, el a inceput sa inregistreze vocile pentru serialul “The Simpsons”. Din nefericire, viata lui a fost una scurta. In 1998, nevasta lui l-a impuscat in somn.

  1. Eugene Levy

Nascut in Hamilton Ontario in 1946, Levy si-a inceput cariera la “Second City Television” dar a jucat in numeroase filme. Este celebru pentru rolul tatalui binevoitor din seria “American Pie”.

  1. Russell Peters

Nascut in 1970 in Brampton Ontario, Russell Peters este unul dintre cei mai celebri actori de stand-up comedy. A inceput in Toronto, dar stilul sau a devenit apreciat in intreaga lume. Glumele sale sunt mai degraba observatii si se concentreaza pe rasa si cultura.

  1. Catherine O’Hara

Nascuta in 1954 in Toronto Ontario, Catherine O’Hara este singura femeie de pe aceasta lista. Ea a devenit o prezenta obisnuita pe “Second City Television”, dupa care  facut saltul la NBC. O’Hara a jucat si in nenumarate filme, precum “Beetlejuice” sau “Home Alone 1 si 2″.

  1. John Candy

Nascut in 1950 in Toronto Ontario, John Candy a fost unul dintre cei mai iubiti comedianti canadieni. In anii’ 80 a jucat in filme ca “The Blue Brothers”, “Stripes” sau “Ghostbusters”. Cariera sa a continuat la inceputul anilor ’90, dar din pacate actorul s-a stins din viata in 1994, in urma unui atac cardiac. Ultimul sau film, “Canadian Bacon”, ne-a demonstrat, intr-un mod satiric, ca a fost un adevarat canadian.

  1. Mike Myers

Nascut in 1963 in Scaraborough Ontario, Myers s-a mutat in Chicago in 1988 si si-a inceput cariera la Saturday Night Live. Este celebru pentru trilogia Austin Powers si pentru vocea monstruletului Shrek.

  1. Jim Carrey

Nascut in 1962 in New Market Ontario, Jim Carrey a devenit cunoscut pentru stand-up-urile sale la doar 19 ani. A devenit celebru pentru rolul lui Ace Ventura din 1994 si de-atunci cariera sa a explodat. Filmele sale sunt foarte cunoscute, incepand de la Bruce Almighty pana la Dumb & Dumber. Mai are nevoie de vreo prezentare?