Toate felurile in care poti folosi pompe submersibile

O pompă submersibilă este unul aparat de care nu te-ai gândit vreodată că vei avea nevoie într-o gospodărie, dar dacă te-ai trezit cu o zonă inundată sau pur și simplu vrei să alimentezi un bazin dintr-o fântână atunci cu siguranță ai nevoie de una.

Pompele submersibile, după cum sugerează și numele, sunt făcute să fie complet scufundate în apă. O astfel de pompă este centrifugă, ceea ce înseamnă că are un motor care alimentează un rotor conceput să se rotească și să împingă apa în exterior. Pompele submersibile au un motor închis ermetic în carcasa pompei. Acest lucru face ca apa să nu atingă niciodată o componentă electrică.

Pompele care sunt proiectate să fie submersibile sunt plasate în apa care trebuie pompată. Ca atare, ele sunt adesea utilizate pentru drenarea inundațiilor, pomparea apei prin canalizare, golirea iazurilor sau chiar ca filtre de iaz.

Un avantaj major pentru pompele submersibile este că sunt foarte silențioase, deoarece apa absoarbe zgomotul. De asemenea, sunt mai eficiente, deoarece nu au nevoie de multă energie pentru a aspira apa în care sunt scufundate. Dezavantajele includ sigiliul care se corodează în timp, permițând apei să pătrundă în motor și că sigiliul îngreunează accesul și reparația motorului.

eMAG
eMAG

Avantajele unei pompe submersibile:

  • Această pompă nu trebuie niciodată amorsată
  • Aceste pompe sunt foarte eficiente
  • Presiunea apei conduce apa, conservând astfel multă energie
  • Aceste pompe manipulează atât solide, cât și lichide
  • Aceste pompe sunt silențioase în apă

Dezavantajele unei pompe submersibile:

  • Dacă o garnitură își pierde integritatea, atunci cauzează scurgeri, în cele din urmă părțile interne se vor deteriora
  • Defecțiunea pompei nu poate fi observată rapid, deoarece este scufundată în apă
  • Costul acestor pompe este ridicat în comparație cu pompele care nu sunt submersibile

Toate modurile în care poți folosi pompe submersibile

Pompele submersibile sunt cel mai des folosite în gospodărie pentru pomparea apei dintr-un subsol sau dintr-un iaz. Cu toate acestea, ele sunt utilizate și pentru numeroase munci industriale.

Pompare de canalizare – Cele mai multe pompe submersibile sunt eficiente pentru pomparea foselor septice. Fluidul este transferat prin furtunuri în rezervoare de stocare și dus la o instalație de tratare.

Pompare industrială – Unele pompe submersibile sunt adesea folosite pentru a pompa excesul de apă de pe șantierele de lucru sau din subsolurile inundate din șantierele de construcții. Ele pot fi folosite și pentru pomparea nămolurilor.

Industria petrolieră – Unele pompe submersibile pot fi utilizate în puțurile de petrol de pe uscat sau offshore pentru a pompa uleiul de la sol la instalațiile de tratare de pe uscat.

Pompe de foraj – Dacă trebuie să forezi adânc pentru apă într-o gospodărie, o pompă submersibilă de foraj este o soluție excelentă. Pompele de foraj pot pompa apa de la adâncimi mari la rezervoarele de reținere și în case.

Sisteme de irigare – O pompă submersibilă de foraj poate fi utilizată pentru a furniza apă unui sistem de irigații. Ele pot fi utilizate pentru irigații industriale și agricole atunci când sunt folosite mai multe pompe.

Pompare pentru secare – Dacă vrei sau trebuie să scapi de un iaz sau de un corp de apă care se află pe terenul tău, poți folosi pompe submersibile. Dacă ai un corp de apă nedorit, pompele submersibile te pot ajuta să îl seci rapid și eficient.