Toata instalatia electrica trebuie schimbata, de unde ne luam toate cele necesare?

Ti-ai cumparat un apartament mai vechi si prima grija este instalatia electrica care dateaza de secole? Vrei sa stai in siguranta in casa ta fara sa iti fuga gandul vreodata la un scurt circuit sau mai rau de atat? Nevoile de consum energetic din ziele noastre nu se mai pliaza deloc pe vechile instalatii electrice din aluminiu, de la aparate de aer conditionat, la masini de spalat automate si plite sau cuptoare electrice, consumatorii de energie electrica s-au inmultit, iar gradul de protectie acestora a scazut. Solutia cea mai buna este inlocuirea cablurilor din aluminiu cu cabluri de cupru si alegerea unor sigurante automate si accesorii potrivite.

Schimbarea instalatie electrice vine si cu cateva lucruri in plus! Daca ati ales sa schimbati instalatia electrica, cu siguranta veti avea nevoie si de mai multe prize cu impamantare, atat timp cand consumatorii au crescut trebuie sa marim si numarul de prize in casa. Prizele duble sunt ideale in fiecare camera si chiar in dreptul fiecarui consumator, asadar este nevoie de cel putin 2 prize in living, 2 in dormitor, cate una in bucatarie in spatele frigiderului, aragazului daca este nevoie si pe blat, acolo unde sunt pozitionate electrocasnicele, iar daca va doriti puteti alege si o priza pentru baie.

Prizele USB sunt cu adevarat utile intr-o casa in care ne folosim foarte mult de tehnologie, de smartphon-uri, tablete si laptop-uri de ultima generatie. Acestea ne ajuta sa alimentam cu energie electrica gadget-urile doar cu cablul hdmi.