fbpx

Tipurile de hârtie foto pentru printarea formatului color

Este ușor să obțineți o calitate bună a fotografiilor dacă utilizați hârtia foto potrivită și cerneala de înaltă calitate. Pentru a selecta corect materialul, este important să studiați toate nuanțele. Când luați în considerare opțiunile, merită să luați în considerare densitatea, tipul de finisaj aplicat, compatibilitatea cu diferite tipuri de cerneluri etc. Mai jos sunt cele două soiuri principale de imprimante cu jet de cerneală care sunt la cerere în rândul clienților.

 

Hartia Mata

Se caracterizează printr-un alb puternic și contrast ridicat al imaginii. Printarea color pe această bază este aplicabilă pentru ilustrațiile care vor fi ulterior laminate, de exemplu, o fotografie pentru un permis, un pașaport. Folosit și pentru acele fotografii care sunt planificate să fie plasate sub filmul albumului sau într-un cadru sub sticlă. Practic, aceasta este o clasă de hârtie care este folosită pentru a imprima materiale care nu obosesc ochii. În ceea ce privește cernelurile, este permisă utilizarea atât a cernelurilor solubile în apă, cât și a celor pigmentare. Hârtiile foto mate nu transmit o gradație subtilă a culorii, precum și luciu, care se observă mai ales pe nuanțele întunecate.

Utilizatorii preferă această opțiune datorită faptului că pret printare color A4 va fi la un nivel accesibil. Popularitatea se datorează și versatilității aplicației. Se vinde atat la dimensiuni standard cât și sub forma de rulouri pentru imprimarea de postere si picturi murale.

Are o acoperire dintr-un polimer special, care este responsabil pentru luciul suprafeței. Luciul este relevant pentru imprimarea fotografiilor profesionale. Principalele sale caracteristici sunt fotorealismul, luminozitatea suplimentară a suprafeței. Datorită acestui fapt, există o transmitere mai bună a culorilor saturate cu un număr mare de nuanțe și gradații de culoare. Hârtia este utilizată în mod activ pentru imprimarea ilustrațiilor fotorealiste, postere, postere de interior, postere, calendare, portofolii.

Dintre toată varietatea de materiale, sunt comune și satinul, mătăsos-lucios și mătăsos-mat, pânza etc.

 

Care varianta este mai buna

Pentru o bună detaliere a fotografiilor, hârtia mată cu o grosime de 180-230 g/m2 este ideală. Pentru imprimarea la un nivel înalt, este considerată de preferat o bază mată cu un indice de densitate de 90-180 g/m2. Luciul este cea mai bună soluție dacă doriți să transmiteți saturația culorilor și tonurilor medii. Pentru imprimarea foto se folosesc baze lucioase cu o densitate de 150-230 g/m2. Produsele de imprimare pot fi printate pe hârtie cu o densitate de 90-150 g/m2.

Conform metodei de aplicare a imaginii, propunerile sunt împărțite în unilateral și cu două fețe. În primul caz, reversul nu are un strat special. Pentru materialele cu două fețe, acoperirea se aplică pe ambele părți, în timp ce poate diferi ca textură, să fie mat sau lucios.