Tipuri de urgente stomatologice pe care nu trebuie sa le ignori

urgente stomatologice

Cu toate ca majoritatea oamenilor evita sa mearga la medicul stomatolog, pentru ca le este frica de interventiile de care ar putea avea parte aici, exista situatii in care acest lucru este inevitabil. In randurile urmatoare, adultii pot citi despre motivele care ar trebui sa le indice faptul ca o programare este absolut necesara, astfel incat sa nu ajunga in situatii mult mai complicate.

Dinti rupti

Consumul de alimente foarte dure, impreuna cu o igiena precara sunt doua dintre elementele care pot conduce la ruperea unuia sau mai multor dinti. Recomandat este ca o programare la stomatolog sa fie facuta de urgenta in astfel de situatii, pentru ca specialistii sa se poata ocupa cat mai repede. Daca se poate, dintii vor fi reparati doar cu ajutorul unei plombe. Atunci cand situatia este mai grava, iar dintii sunt serios avariati, ei trebuie indepartati partial sau total, pentru a fi inlocuiti cu coroane dentare sau cu implanturi.

Dureri gingivale insuportabile

Ingrijirea cavitatii bucale nu inseamna doar perierea dintilor de cel putin doua ori pe zi. Gingiile sunt la fel de importante, iar atunci cand la nivelul acestora apar dureri puternice, trebuie consultat un medic de specialitate. In urma unui consult, acesta va sti intotdeauna care este tratamentul potrivit in functie de fiecare pacient in parte.

Carii

Cariile sunt deseori ignorate si nu sunt considerate a fi urgente stomatologice, insa aceasta este o mare greseala! Atunci cand punctele negre sunt indepartate la timp, se pot evita situatiile mai grave. Din pacate, cariile pot evolua foarte repede si se pot extinde, pana cand pacientii sunt nevoiti sa-si scoata cu totul dintii afectati.

Traumatisme

In urma accidentelor, fie ca este vorba despre impacturi auto, fie despre cazaturi sau lovituri accidentale sau chiar despre violenta fizica, adultii pot suferi leziuni la nivelul cavitatii bucale. Atunci cand au loc astfel de accidente, important este ca o programare la medicul stomatolog sa fie facuta fara nicio amanare.

Deplasarea dintilor

Un alt motiv pentru care o vizita la stomatolog este necesara este reprezentat de deplasarea dintilor. Atunci cand unul sau mai multi dinti ajung sa aiba o pozitie incorecta, intreaga cavitate bucala poate fi afectata. Asadar, pacientii trebuie sa opteze pentru un aparat dentar care sa le corecteze dantura.

Medic stomatolog bun | cele mai bune servicii din sectorul 2 | cabinetstomatologicsector2.ro

stomatolog bun

Pentru toate tipurile de urgente, cei care au nevoie de un medic stomatolog bun pot accesa site-ul https://cabinetstomatologicsector2.ro/ si isi pot face o programare. Astfel pot fi evitate complicatii mai grave, care vor fi dureroase si costisitoare.