fbpx

Tipuri de urgente stomatologice la cei mici

dentist bun

Urgentele stomatologice apar neanuntate si provoaca o durere greu de suportat motiv pentru care trebuie actionat cat mai repede. In cazul copiilor, parintii sunt cei care trebuie sa isi mentina calmul pentru a-i ajuta sa treaca mai usor peste un astfel de incident. Vizitele in cabinetul medicului stomatolog sunt absolut necesare pentru tratarea afectiunilor respective.

4 tipuri de urgente stomatologice

Cel mai frecvent, cei mici ajung sa se planga de dureri de dinti, cauza din spatele acestei probleme fiind cariile netratate la timp. Acestea afecteaza structura dintelui, ajungand inclusiv pana la nerv ceea ce provoaca un discomfort vizibil si o durere continua.

Abcesul dentar este o alta urgenta care nu trebuie amanata. Infectia poate provoca inclusiv aparitia unei umflaturi la nivelul gingiei cauza fiind lipsa unei igiene corespunzatoare. Bacteriile accumulate in cavitatea bucala pot cauza severe probleme motiv pentru care cei mici trebuie sa inteleaga importanta periajului dentar de la varste cat mai fragede.

Traumatismele dentare sunt destul de frecvente in primii ani de viata ai copiilor avand in vedere lipsa lor de precautie. Cazaturile zilnice pot duce la aparitia luxatiilor sau, in cazuri mai grave, a fracturilor dentare.

Nu in ultimul rand, caderea dintilor de lapte se poate transforma intr-o urgenta atunci cand apar anumite probleme. De regula, dintii de bebelusi cum mai sunt numiti ar trebui sa pice fara nicio dificultate, insa sunt cazuri cand este nevoie de interventia unui medic stomatolog pentru extractie.

Urgente stomatologice | dentist bun | CabinetStomatologicSector2.ro

urgente stomatologice

Pentru ca totul sa se desfasoare cat mai natural si fara teama, parintii ar trebui sa caute un dentist bun care sa fie empatic si care sa rezoneze cu cei mici, primele interactiuni fiind cele mai importante pentru sedimentarea viitoarei relatii cu medicul stomatolog. Dincolo de vizitele regulate, parintii ar trebui sa acorde o atentie sporita si igienei dentare. Periajul zilnic este extrem de important pentru sanatatea dentara.

La Elveto Dent, pacientii pot veni pentru orice fel de tratamente de urgenta. Programarile se efectueaza la numarul de telefon disponibil pe site CabinetStomatologicSector2.ro, preturile practicate fiind accesibile oricarui buzunar. In plus, pacientii au posibilitatea de a achita contravaloarea tratamentului in rate egale ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru cei cu un buget limitat.