fbpx

Tipuri de tabla acoperis pentru diverse constructii

tabla acoperis

Tabla pentru acoperis este un domeniu exploatat la maximum de producatori in scopul acoperirii tuturor nevoilor si cerintelor consumatorilor. Clientii sunt unici si diferiti, avand unele cerinte comune, iar unele total diferite. Pentru a acoperi intreg setul de nevoi al clientilor, producatorii au adus in atentia acestora modele de tabla acoperis dintre cele mai diverse.

Paleta colorista a tablei pentru acoperis este extrem de vasta, clientul avand sansa reala de a identifica exact tigla de care are nevoie. Un alt element de care se tine cont in alegerea tiglei potrivite este tipul de constructie pe care urmeaza sa fie amplasata.

  1. Constructiile in regim rezidential. Pentru locuinte, duplexuri sau constructii turistice ce au ca scop cazarea, cel mai folosit tip de table este tigla Clasica. Acest tip de tigla este profilata din otel cu o grosime intre 0,40 si 0,60 mm. Lungimea panourilor de tigla metalica pe care un client le poate alege este cuprinsa intre 500 mm si 7000 mm.

Extrem de apreciate pentru constructiile in regim rezidential, tigla Clasica are o durata de viata de aproximativ 60 de ani. Bineinteles ca verificarea periodica este necesara pentru a preintampina eventuale neplaceri.

  1. Monumente istorice. Pentru reconditionarea monumentelor istorice, cel mai des se utilizeaza tigla Romanic. Extrem de eleganta si placuta ca si design, acest tip de tigla este recunoscuta ca apartinand peisajului cladirilor in stil romanic sau monumentelor istorice.
  2. Cladirile vechi. Similara cu tigla Romanic este si tigla Balcanic, folosita de asemenea in renovarea cladirilor vechi. Acest tip de tigla are capacitatea de a pune in evidenta constructia arhitecturala si frumusetea cladirilor pe care este montata.

Tabla acoperis: paleta coloristica diversa

Printre motivele referitoare la calitatea tiglei metalice, paleta coloristica este un alt factor care a propulsat acest tip de invelitoare in topul preferintelor clientilor. In momentul in care construiti o locuinta, un spatiu de cazare, un garaj sau un spatiu comercial, va faceti o idee referitor la cum ati dori sa arate toate detaliile.

Pentru ca prima si prima data gandul fuge catre aspectul cladirii in sine, desing-ul si asortarea culorilor nu sunt lucruri peste care sa treceti usor cu vederea. Bineinteles ca pe langa un aspect placut, durata de viata pentru tabla acoperis trebuie si ea garantata de catre producator. Insa, in cazul modelelor de tigla metalica cele doua detalii nu necesita un compromise pentru ca se regasesc in cadrul aceluiasi produs.

Nuantele pe care le alegeti pentru invelitoare trebuie sa fie in acord cu cele alese pentru peretii exteriori ai cladirii si pentru curte, acolo unde este cazul. O potrivire din punct de vedere coloristic trebuie sa existent in absolut orice situatie pentru ca impactul visual sa nu fie unul deranjant.