Tipuri de seminee pe care le poti alege sa iti innobileze casa

Semineele reprezinta mai mult decat un element decorativ, sunt etalonul elegantei si bunului gust inca din cele mai vechi timpuri. Sunt elemente care ofera spatiului posibilitatea de a iesi in evidenta intr-un mod deosebit si sa creeze o impresie placuta din primele secunde. Indiferent daca vorbim despre case amenajate in stil modern sau rustic, aceste seminee se potrivesc perfect. Dar in momentul in care alegeti seminee, pe piata exista mai multe tipuri care se clasifica in functie de tipul de focar si de combustibilul folosit.

Veti putea sa alegeti dintre aceste mai multe tipuri de seminee cel care vi se potriveste cel mai mult iar tipurile dintre care puteti sa alegeti sunt urmatoarele:

Seminee cu focar inchis – acestea au sisteme de inchidere din sticla termorezistenta in timp ce constructia focarului poate sa fie realizata din fonta simpla, otel captusit la interior cu samota sau fonta captusita la interior cu samota. Focarul se izoleaza pentru a evita fluctuatiile aerului din camera iar acest lucru se traduce printr-un randament mai bun.

Seminee cu focar deschis – este modelul de semineu clasic in care focul arde liber in  vatra iar evacuarea fumului se realizeaza prin cosul de fum. Constructia cosului de fum este realizata din caramida sau placi prefabricate. In ciuda aspectului rustic si al aspectului deosebit, este un tip de semineu mai putin ales intrucat intretinerea implica un efort destul de mare.

Seminee care functioneaza pe combustibil solid – reprezinta varianta cea mai cunoscuta de seminee, mai ales cel pe lemne care incalzesc prin radiatie si convectie. Avantajul acestor seminee este ca au un cost redus si un grad scazut de autonomie.

Seminee pe gaz – acestea pot sa fie montate oriunde si nu necesita construirea unui cos de fum insa sunt echipate cu sisteme de evacuare concentrice similare cu cele ale centralelor termice.

Seminee cu aprindere electrica – sunt modele avansate, usor de utilizat care permit sa se utilizeze numeroase functii si sunt potrivite chiar si pentru apartamente. Astfel, chiar daca locuiesti la bloc poti sa te bucuri de un semineu.

Bioseminee – acestea functioneaza cu bioetanol care este un combustibil lichid natural care nu emana fum si gaze, nu necesita sistem de ventilatie si, de asemenea, pot sa fie instalate in orice locuinta. Sunt disponibile in doua variante: fixe si mobile iar acestea din urma pot sa fie transportate cu usurinta in orice colt al casei in functie de preferinte.