Tipuri de placute de frana

nord garage

Scartaitul franelor este o problema absolut inevitabila chiar daca masina este ingrijita excesiv. De obicei, acest lucru nu este un semn ca faceti ceva gresit, ci ca, pur si simplu, placutele de frana s-au uzat. Deci, ce inseamna zgomotele venite din zona franelor si cand ar trebui sa va faceti griji, va lamuresc specialistii de la Nord Garage, un service auto din Bucuresti, foarte apreciat si iubit de clienti!

Sunetul este format din unde care vibreaza. La turatii specifice si la presiune aplicata, contactul placutelor de frana cu discul, poate provoca un sunet scartait. Franele sunt, de fapt, un disc metalic strans intre doua placute de frana. Cand se aplica presiune, componentele care se ating intre ele produc sunete. Fiecare sunet ruleaza la o frecventa specifica conditiilor care determina vibratia. Asta nu inseamna ca franele nu functioneaza, ci doar ca trebuie schimbata conditia in care acestea au mediul potrivit pentru a functiona corect.

Cel mai frecvent, placutele de frana sunt fabricate din metal. Acest lucru inseamna un pret mai bun si o durabilitate mai mare. Cu toate acestea exista si alte tipuri de placute de frana: semi-metalice, ceramice sau din non-azbest organic.

Dintre cele trei variante mentionate, cele mai populare sunt placutele semi-metalice pentru ca au cea mai mare putere de a opri masina. Fibrele metalice pe care sunt realizate placutele de frana, de asemenea, fac o treaba excelenta si conduc caldura departe de rotor, catre placa de sprijin.

Placutele organice, fara azbest sunt cele mai silentioase si chiar mai ieftine decat cele semi-metalice. Acesta este un mare plus, pe langa acela ca sunt realizate cu agenti organici care reduc vibratiile si caldura. De multe ori, montarea acestor placute necesita o intretinere regulata a rotilor.

Cea mai scumpa varianta a placutelor de frana sunt franale ceramice. Ca si beneficii merita amintit faptul ca sunt silentioase si nu produc praf si nici nu ruginesc.

Nord Garage | Reparatii masini in Bucuresti

Oricand doriti sa schimbati placutele de frana, echipa Nord Garage va sta la dispozitie cu spatiul si uneltele potrivite pentru acest lucru. Nord Garage este locul in care puteti beneficia de reparatii masini in Bucuresti, la cele mai mici preturi si cele mai inalte standarde. Indiferent ca aveti nevoie sa schimbati placutele de frana sau doriti incarcari cu freon auto, accesati https://www.nordgarage.ro/ si rezervati ziua si intervalul orar in care puteti ajunge in locatia service-ului!