Tipuri de masaj ce si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului

Masajul este modalitatea prin care atat corpul, cat si mintea, se relaxeaza, se detensioneaza si se deconecteaza de la stresul cotidian. Totodata, nu putine sunt tipurile de masaj recomandate pentru prevenirea si remedierea unor afectiuni ale oganismului – extrem de benefice atunci cand sunt realizate de catre profesionisti.

In Romania se practica o multime de tipuri de masaj, unele dintre ele imprumutate din alte tari pentru ca inglobeaza o multitudine de beneficii pentru corp si organism. In cele ce urmeaza se vor prezenta cateva dintre acestea, impreuna cu rolul pe care il indeplinesc.

  1. Masajul terapeutic

Cunoscut si sub denumirea de masaj de remediere, masajul terapeutic este o forma de tratament a unor afectiuni cu acordul medicului, dar fara participarea acestuia. El se realizeaza la nivelul zonei tensionate cu scopul a ameliora si chiar combate simptomele aparute.

Masajul de remediere face parte din totalitatea procedurilor de recuperare medicala si este un foarte bun tratament pentru afectiunile motorii. Totodata, el imbunatateste circulatia sangelui, mobilitatea articulara si metabolismul local. Nu in ultimul rand, acest tip de masaj aduce beneficii vizibile in ceea ce priveste afectiuni precum artroza, spondiloza cervicala, hernia de disc si multe altele.

  1. Reflexoterapia

Acest tip de masaj se caracterizeaza prin tehnici complexe de stimulare si apasare a punctelor reflexogene de pe palme si talpi. Reflexoterapia nu este indicata femeilor insarcinate. Scopul acestui masaj este de a repune in functiune organele si zonele afectate de boli.

  1. Masajul aromatic

Acest tip de masaj combina tehnici complexe, speciale de masaj clasic cu uleiurile esentiale folosite in aromaterapie. El are un rol bine definit si anume restabilirea armoniei dintre minte si corp, echilibrarea sanatatii emotionale si a celei fizice.

  1. Masajul erotic

O tehnica aparte de masaj este cel erotic. Tot mai des pus sub semnul intrebarii de catre publicul roman, masajul erotic a lasat mult loc de interpretare pentru persoanele ce nu sunt nici macar dornice de a incerca aceasta tehnica de masaj.

Masajul erotic este mai mult decat un masaj clasic si unul aromatic la un loc. El are la baza tainele masajului clasic langa care le adauga pe cele ale masajul terapeutic si pe cele ale celui aromatic – totul sub semnul seductiei.

Cei ce au apelat deja la o sedinta de masaj erotic declara cu usurinta ca au renuntat la inhibitii si emotii atunci cand au vazut ca intocmai ei joaca rolul principal in povestea conturata de catre maseuze. Toata sedinta este un act in care beneficiarul are posibilitatea de a-si da frau liber imaginatiei, de a-si expune si cele mai ascunse dorinte.

Se poate spune ca maseuzele sunt doar stimulentul de care barbatii interesati au nevoie pentru a se lasa cuprinsi de emotiile cu care o sedinta de masaj erotic vine la pachet. Totul se contureaza pe baza cunoasterii reciproce si pe baza dorintelor ambelor tabere. Astfel, intre beneficiar si maseuze ce creeaza o atmosfera incitanta, a carei martori muti sunt obiectele din incaperea aflata sub semnul eroticului.

Mai multe detalii despre acest ultim tip de masaj regasesc cei interesati pe https://masajclub.ro/.