Tipuri de imprimante

Multifunctionale SH

In general, nu exista posibilitatea de a lega un anumit document tiparit de o anumita imprimanta sau copiator. De cele mai multe ori, unele documente pot fi atribuite unei clase generale de imprimante, insa niciodata nu se va putea spune cu exactitate ca s-a tiprait de modelul X din seria Y. In principiu, modalitatea prin care textele ajung sa fie vizibile pe hartie este diferita prin prisma faptului ca tehnologia de imprimare este diferita, insa, pana la urma rezultatul este acelasi chiar daca s-au folosit dispozitive diferite pentru a-l obtine.

Imprimanta matriceala este cel mai vechi tip de imprimanta existent. Aceasta foloseste capete cu pini actionati electromagnetic, care lovesc o banda de tus pentru a produce puncte pe o hartie care, formeaza in mod colectic, un caracter. Este o forma bruta de tiparire in care punctele folosite pentru a face caracterele se deosebesc unul de celalalt. In timp, pinii folositi pentru a produce puncte se pot indoi, iar punctele pot fi plasate incorect.

Unul dintre cele mai comune tipuri de imprimante este cea cu jet de cerneala. In cazul acesteia, cerneala se deplaseaza printr-o duza si este pulverizata pe hartie pentru a forma o imagine datorita picaturilor foarte mici. O caracteristica a acestor imprimante este ca produs text imprimat cu un contur neclar, ceea ce poate ajuta in deosebirea de imprimantele laser.

In cele din urma, imprimanta laser foloseste tonerul sau un fel de pulbere de carbon, pentru a produce o imagine si niciodata cerneala lichida. Principiul functionarii imprimantelor laser este cel al electricitatii statice, respectiv aplicarea sarcinii electrice pe un obiect izolat. Aceasta este formata dintr-un fotoreceptor fabricat dintr-un material extrem de fotoconductiv.

Imprimante si multifunctionale second hand | calculator-ieftin.ro

Cele mai utilizate azi si prezente si in casele oamenilor, nu doar in centrele de copiere, sunt imprimantele laser si cele cu jet de cerneala. In cazul in care intentionati achizitia unei imprimante second hand sau chiar a unei multifunctionale sh, accesati https://calculator-ieftin.ro/ si alegeti unul din modelele disponibile. Eventual, abonati-va la newsletter pentru a primi in permanenta informatii despre produsele noi existente in stoc!