Tipuri de hidranti

prevenirea incendiilor

Un hidrant de incendiu, denumit si pompa de apa, este un punct de conectare prin care pompierii sau cetatenii pot folosi un sistem de alimentare cu apa pentru a stinge un incendiu. Hidrantul este o componenta activa de protectie in caz de incendii si poate fi de doua tipuri: de interior si de exterior.

Un hidrant de interior este alcatuit dintr-un sistem de conducte conectate la o retea de apa. Ceea ce vedem noi in cladirile in care intram este doar o mica parte a intregului sistem complex de alimentare cu apa in caz de nevoie. Partea vizibila a unei instalatii de hidranti interiori este formata dintr-un tambur cu alimentare axiala cu apa, robinet manual al tamburului, furtun semirigid sau plat, teava de refulare si dispozitiv de ghidare a furtunului. Exista anumite standarde europene pe care orice tip de hidrant trebuie sa le respecte. Aceste standarde indica aspectul, dimensiunea si functionarea intregului ansamblu, dar si indicatii despre montaj si protocoale de utilizare.

O retea de hidranti exteriori are destinatia de a proteja cladiri, dar si localitati, in situatii de incendiu. In acest caz reteaua locala de apa trebuie sa asigure necesarul de apa la presiunea impusa de standardele europene pentru stingerea incendiilor. In caz contrar, rezerva de apa trebuie asigurata de proprietarii hidrantilor. Conforma standardelor, exista hidranti supraterani si subterani. Cei supraterani sunt in forma de coloana vizibila peste nivelul solului si, la randul lor, pot fi uscati sau uzi. Coloana hidrantilor uscati se goleste automat atunci cand sunt inchisi, iar apa din coloana hidrantilor uzi este plina de apa permanent sub presiune.

Sisteme antiincendiu de toate tipurile la cele mai bune preturi doar pe instalmontaj.eu

Hidrantul potrivit il veti putea gasi doar accesand https://instalmontaj.eu/ si cerand ajutorul specialistilor in instalatii de stingere cu apa sau gaze ecologice! Indiferent ca aveti nevoie de instalatii de hidranti pentru exterior sau interior, echipa de consultanti Instal Montaj va oferi cele mai bune solutii, adaptate si personalizate in functie de situatia in care va aflati! Cu o echipa dedicata si instalatiile potrivite, chiar si incendiilor vor inceta sa mai apara!