Tipuri de combustibil pe care o centrala le poate folosi

modele centrale stropuva

Daca optezi pentru o centrala care functioneaza cu ajutorul combustibilului solid, atunci trebuie sa te gandesti foarte bine la tipul combustibilului pe care il vei folosi. Asta deoarece exista foarte multe variante disponibile iar tu va trebui sa o alegi pe cea mai avantoasa dintre ele. De aceea nu trebuie sa te grabesti atunci cand iti achizitionezi centrala care sa se ocupe cu incalzirea locuintei tale.

Ce combustibil ar trebui sa alegi pentru centrala ta

Daca vei intra pe www.stropuva-romania.ro vei observa ca exista mai multe tipuri de centrale, in functie de combustibilul pe care il foloseste. Fiecare combustibil vine atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje. Alegerea trebuie sa o faci gandindu-te in primul rand la resursele de care dispui.

modele centrale stropuva

Mai exact, trebuie sa te interesezi care este combustibilul de care poti face rost cel mai usor, dar si la un pret accesibil. Daca stai intr-o zona de munte, cu multe paduri, lemnul probabil ca il vei gasi la orice colt de strada, la un pret nu foarte piperat. In cazul acesta bineinteles ca ar trebui sa iti alegi o centrala pe lemne. In schimb, daca locuiesti intr-o localitate unde sunt multi furnizori de carbuni, si te atrage ideea de a achizitiona o astfel de centrala, atunci nu mai trebuie sa stai prea mult pe ganduri.

tipuri de combustibil centrale

Iata totusi care sunt principalele tipuri de combustibil pe care le poti folosi pentru alimentarea unei centrale:

Lemnul

Centralele pe lemne sunt printre cele mai populare. Iar asta deoarece sunt usor de procurat iar eficienta este una ridicata. O centrala pe lemne poate functiona de exemplu pana la 30 de ore cu o singura alimentare. Iar economiile pe care le faci folosind o centrala pe lemne pentru incalzire sunt si ele semnificative.

Mai poti folosi desigur si deseurile din lemn, in cazul in care le ai la indemana.

Carbuni

Marele avantaj al unei centrale pe carbuni este acela ca are o autonomie foarte mare. Mai exact, cu o singura alimentare cu carbuni o centrala poate asigura incalzirea locuintei chiar si 5 zile. In tot acest timp tu nu vei mai avea treaba la centrala.

La fel de bine poti folosi turba sau brichetele din lignit. Toate acestea sunt variante de combustibil foarte eficiente cu un pret nu foarte mare de combustibil.

Brichete din lemn

Foarte populare sunt si brichetele din lemn. Acestea sunt realizate din rumegus presat si au un pret foarte acceptabil, mai ales ca sunt destul de multi distribuitori de brichete. Totodata, au un randament foarte bun si totodata nu ocupa mult spatiu pentru depozitare.

O alta varianta, insa nu foarte populara, este reprezentata de brichetele din paie. Nici eficienta acestora nu este chiar la fel de mare ca in cazul brichetelor din lemn.

Peleti

Centralele pe peleti sunt la randul lor foarte cautate. Iar asta deoarece sunt considerate a fi cele mai eficiente si totodata cele mai econome. Peletii sunt la randul lor realizati din rumegus, doar ca au dimensiuni mult mai reduse. De asemenea produc foarte putina cenusa, pretul lor nu este unul piperat si ocupa la randul lor putin spatiu pentru depozitare.

Avand aceasta lista de combustibili pe care ii poti folosi pentru alimentarea unei centrale, poti alege usor cea mai avantoasa varianta pentru tine.