Tipuri de cadre ortopedice

cadru de mers

Persoanele cu mobilitate limitata care au nevoie de ajutor in deplasare, se pot folosi de un scaun rulant sau de cadru de mers. La achizitie trebuie o atentie sporita pentru ca produsul ales sa se potriveasca perfect nevoilor utilizatorului. Indiferent de tipul de echipament ortopedic ales, siguranta si durabilitatea sunt cele mai importante caractecteristici de care sa tineti cont. Utilizatorii trebuie sa se simta absolut increzatori ca dispozitivul nu va aluneca, nu se va indoi, nu se va rupe chiar daca plimbarile vor fi mai lungi si solicitante.

Este, de asemenea, important ca un cadru ortopedic sa fie usor, de aceea majoritatea sunt construite din aluminiu. Ramele de aluminiu fixe pot oferi o rezistenta suplimentara mersului pe jos, iar cele cu articulatii si imbinari pot fi usor ajustate pentru inaltimi diferite sau pliate pentru o depozitare eficienta.

Alegerea unui cadru de mers va poate pune in dificultate din cauza numeroaselor produse ortopedice existente pe piata in momentul de fata. Cel mai frecvent intalnit tip de cadru este acela fara roti, disponibil in varianta fixa sau ajustabila inaltimii utilizatorului. Acest tip de cadru este recomandat mai ales utilizarii in interior, pentru plimbarile afara fiind mai simplu de gestionat cadrul cu roti. Rotile asigura mobilitate mai usoara si libertatea miscarii in aer liber. De obicei rotile sunt fixate pe doua dintre cele patru puncte de sprijin, insa exista si cadre care au partu roti. Acestea ofera cea mai mare posibilitate de miscare. Cadrele de mers cu roti sunt, de obicei, dotate si cu frane care pot fi activate manual. In functie de activitatea care urmeaza a fi desfasurata si de preferintele utilizatorilor, cadrelor ortopedice le pot fi atasate diverse accesorii precum cosul de cumparaturi, un scaun, o umbrela, etc.

Scaune cu rotile, cadre de mers, saltele antiescare, rolatoare, toalete wc de camera si multe altele

Magazinul Ortopedic https://www.magazinulortopedic.ro/ pune la dispozitia clientilor o gama larga de accesorii si echipamente ortopedice, astfel incat recuperarea medicala, atat de necesara, sa poata fi accesibila unui numar cat mai mare de persoane aflate in dificultate. Produsele pot intra in posesia beneficiarilor prin comenzi plasate online sau telefonic, iar livrarea se va face in 1-2 zile lucratoare, dupa o confirmare telefonica prealabila!