fbpx

Tipuri de aparate dentare

Niciodata nu este prea tarziu pentru a obtine un zambet perfect. Daca in trecut, un aparat dentar era considerat a fi doar pentru copii, astazi, din ce in ce mai multi adulti ajung sa poarte un astfel de accesoriu. Beneficiile sunt evidente si destul de rapide iar costurile sunt destul de mici. La o simpla cautare pe Google dupa aparat dentar Bucuresti, poti gasi o multime de optiuni, care mai de care mai interesante. Ramane de vazut ce tip de aparat trebuie sa cumperi, in conditiile in care sunt mai multe variante, fiecare cu proprietatile sale.

Iata, asadar, cele mai populare tipuri de aparate dentare:

Aparatul dentar lingual

Este o solutie apreciata de tineri, deoarece este invizibila. Aparatul dentar se aplica in spatele dintilor, asadar nu se va vedea absolut deloc in momentul in care zambesti. In ceea ce priveste eficienta, un astfel de aparat este la fel de eficient ca si unul obisnuit. Daca esti persoana publica, cu siguranta merita efortul financiar pentru un astfel de aparat. Nu este foarte ieftin, insa este 100% estetic. O problema ar putea sa apara in momentul in care mananci sau vorbesti, cel putin la inceput, pana te obisnuiesti cu el.

Aparat dentar din safir

Este o alta solutie foarte eficienta din punct de vedere estetic. Este un aparat care se vede, insa poate sa treaca neobservat, in conditiile in care bracketii sunt realizati din safir, asadar nu vor fi observti cu usurinta pe suprafata dintilor. Un astfel de aparat poate sa fie purtat inclusiv pe post de bijuterii. Au proprietati foarte bune, permit indreptarea dintilor rapid si nu permit acumularea placii bacteriene in gura.

Aparat dentar ceramic

Ceva mai ieftin decat aparatul dentar din safir, aparatul dentar ceramic ofera o estetica deosebita si o eficienta destul de mare. Bracketii au culoarea dintilor, asadar, aparatul nu va fi vizibil de la departare. Este adevarat ca de la apropiera aparatul poate sa fie destul de vizibil, insa acest lucru nu va stirbi cu nimic din imaginea ta.

Aparat dentar metalic

Este cea mai veche solutie de aparat dentar, fiind o varianta aleasa de multi pacienti gratie costului scazut si eficientei de care da dovada. Este adevarat ca este vizibil, insa este la fel de adevarat ca poate aduce rezultate in cel mai scurt timp. Cel mai mare avantaj insa, este al pretului, care este mult sub preturile aparatelor prezentate mai sus.