Tipuri de analize realizate la sectia ORL a unei clinici

2 august 2021
Autor:
Suits Advertising

Ce inseamna ORL?

ORL reprezinta prescurtarea cuvantului otorinolaringologie, ramura medicala ce se ocupa cu patologia si fiziologia urechilor, nasului, gatului, dar si cailor respiratorii superioare si sinusurilor. Desi multe persoane apeleaza la automedicatie atunci cand intampina astfel de probleme de sanatate, medicii specialisti in ORL sunt cei mai in masura de a se ocupa cu prevenirea, tratarea acestor afectiuni. De asemenea, acestea va vor ajuta sa preveniti aceste probleme.

Cand ar trebui sa mergem la un control?

Cele mai frecvente simptome ce ar putea indica necesitatea unui control ORL sunt urmatoarele:

  • Diminuarea acuitatii olfactive, perceptia de mirosuri neplacute;
  • Nas infundat, rinoree apoasa, secretii galben-verzui, senzatia de corp strain la nivelul nazo-faringelui;
  • Voce ragusite, durere si usturime in gat, tuse;
  • Tiut sau zgomot in urechi, urechi infundate, senzatia de corp strain, secretii din ureche;
  • Ameteli etc.

Este important sa va prezentati la un cabinet ORL nu doar in cazul in care prezentati simptomatologie specifica, dar si in mod periodic, pentru realizarea unor analize de rutina. Prin aceste analize profilactice puteti avea un mai bun control asupra sanatatii dvs., avand posibilitatea de a depista precoce eventualele afectiuni si de a incepe un tratament din timp, astfel incat eficienta sa sa fie maxima.

Cele mai comune afectiuni ce tin de ORL

Cele mai frecvent depistate afectiuni sunt faringita, laringita, sinuzita, otita, amigdalita, adenoidita, mastoidita. Pentru a preveni aceste afectiuni, medicii recomanda sa consumati cat mai multe fructe si legume si sa faceti miscare in aer liber. De asemenea, este indicat sa evitati mancarurile foarte fierbinte, foarte reci, foarte condimentate sau sarate si sa evitati scufundarile la adancimi mai mari de 3 m, deoarece la aceste adancimi presiunea apei este daunatoare organismului.orl

De ce investigatii puteti avea parte?

Medicul ORL-ist va incepe consultatia printr-o discutie despre stilul dvs. de viata, istoricul medical si starea dvs. de sanatate actuala. Ulterior, acesta va va explica procedurile pe care urmeaza sa le realizeze. Acesta va poate realiza un consult general, extractoie de corp strain din ureche sau nazo-faringe, spalaturi dop de ceara, aspiratie a secretiei auriculare, impedancemetrie, interpretarea analizelor si asa mai departe, in functie de simptomatologia cu care va prezentati la medic.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram