Tinerii merg din nou la teatru Incepe 5 licee 5 teatre

12 octombrie 2016

Teatrele isi deschid stagiunea pentru alti 150 de elevi din 5 licee din capitala, intre care si membri ai trupelor de teatru din scoli. Acestia vor viziona gratuit piese din programul fiecaruia dintre cele 5 teatre din Bucuresti, partenere in proiectul dedicat tinerilor, 5 licee – 5 teatre: Teatrul Mic, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga si Teatrul Tineretului Metropolis.
Noile scoli din capitala participante la aceasta editie 5 licee - 5 teatre sunt: Colegiul National Iulia Hasdeu, Liceul Teoretic Nichita Stanescu, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul National Ion Creanga, Colegiul Economic Virgil Madgearu. Si de data aceasta, trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activitati interactive desfasurate de teatrele partenere si vor fi coordonate de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema Drepturile Omului.
Proiectul se va derula in perioada octombrie – decembrie 2016 si se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, cand vor avea loc reprezentatiile, jurizarea si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni.

La evenimentul de lansare 5 licee – 5 teatre, ne propunem sa aflam impactul pe care programul il are in randul elevilor si profesorilor implicati in aceasta noua etapa. De la prima editie ce a inceput in anul 2011 la initiativa Fundatiei ECDL ROMANIA, alti 750 de elevi din 20 de licee bucurestene diferite au participat la acest proiect.
Educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale. Initiativele ECDL promoveaza dezvoltarea echilibrata a tinerilor, care urmaresc cariere si certificari internationale, intelegand insa si actul de cultura, ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in scoala.

Va asteptam vineri, 14 octombrie 2016, ora 10:00, in Sala de festivitati a Colegiului National Ion Creanga (Strada Cuza Voda 51, sector 2, Bucuresti).

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram